<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BofA-strateg advarer - foreslår å ta gevinst i aksjer

Bank of America-strateg Michael Hartnett synes vaksinerallyet har vel god fart.

    Publisert 17. nov. 2020 kl. 13.46
    Oppdatert 17. nov. 2020 klokken 13.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 195 ord
    FOR HØYT? Bank of America spør seg om børsene har gått for langt. Foto: Steven Senne

    Mandag sist uke kom Pfizer og BioNTech med nyheten om at deres vaksine mot coronaviruset er 90 prosent effektiv. Det fikk børsene til å juble kraftig. 

    I går var det Modernas tur til å opplyse om at deres vaksine mot coronaviruset var 94,5 prosent effektiv. Det førte nok en gang til solid børsoppgang. Begge vaksinekandidatene har fortsatt litt som gjenstår før de kan tas i bruk.

    Bank of America-strateg Michael Hartnett venter at økonomien fortsatt vil bruke tid på å hente seg inn og at vi må leve med strenge tiltak en stund til.

    – Vi tror gjenåpningen av økonomien kan fortsette i fjerde kvartal, men vi sier "selg vaksinen" de neste ukene eller måneden, ettersom vi synes at vi er nær "full bull", sier Hartnett ifølge Bloomberg.

    Den industritunge indeksen Dow Jones stengte mandag til all-time high for eksempel.

    Bank of America får motstand i sitt syn. Ifølge Bloomberg tror 91 prosent av investorer som deltok i en undersøkelse at økonomien skal bli sterkere de neste 12 måneden. Og 66 prosent tror på stor global vekst. Forvaltere har ikke vært så optimistiske på global profitt siden 2002.