Kinesiske elbilaksjer til himmels

Det er ikke bare Tesla som har medvind på børs. De kinesiske elbilprodusentene Xpeng, Nio og LI Auto har mangedoblet seg i verdi på kort tid.

FRA LANSERING: Elbilprodusenten Xpeng har blitt godt mottatt på børs. Her fra lanseringen av Xpeng G3. Foto: Bloomberg
Børs

Elon Musk har tråkket opp elbil-løypen med Tesla, som har klatret 486 prosent hittil i år, og blir nå en del av S&P 500-indeksen.

Men det finnes kinesiske elbilprodusenter som får Teslas kursutvikling til å se smalhans ut. Den største kursraketten blant elbil-aksjene er kinesiske Nio, som er notert på New York-børsen.

Lukk øynene – aksjen har klatret 1.127 prosent siden årsskiftet og er opp formidable 2.582 prosent på ett år. Markedsverdien av selskapet er nå 53,4 milliarder dollar, mot Teslas verdi på 465 milliarder dollar.

Nio ligger imidlertid lang bak Tesla i løypa og i tredje kvartal leverte selskapet 12.206 biler, og tapte 139,3 millioner dollar på driften. Omsetningen økte 146 prosent i kvartalet til 666,6 millioner dollar.

Flere raketter

Det er imidlertid flere kinesiske elbilprodusenter som har benyttet det sterke investorsentimentet til å gå på børs i New York. I august i år ble nykommeren Xpeng notert til en kurs på 15 dollar pr. aksje. 

Fredag stengte kursen i 54,24 dollar, etter en kursoppgang på nærmere 13 prosent. På tre måneder er kursoppgangen på 262 prosent. Selskapet prises nå til 22,5 milliarder dollar.

I slutten av juli gikk kinesiske Li Auto på børs og aksjen har følgelig skutt i været. Noteringskursen var på 11,50 dollar og nå handles aksjen til 38,25 dollar – hvilket betyr en kursoppgang på 233 prosent. Markedsverdien av er på 25,2 milliarder dollar.

tesla
elon musk
xpeng
nio
Nyheter
Børs
Bil