Berntsen: Aksjene er tiårets vinnere

De såkalte FAANG-aksjene er ikke bare årets vinnere, ifølge Nordnet-analytiker Roger Berntsen.

VINNERE: Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google, de såkalte FAANG-aksjene er ikke bare årets vinnere; opp mellom 30 og 70 prosent, men også tiårets vinnere, ifølge analytiker i Nordnet, Roger Berntsen. Foto: Iván Kverme
Børs

Smittetallene i USA fortsatte å stige gjennom hele forrige uke, noe som bidro til økt pessimisme blant investorene fredag. 

Både S&P 500, Dow Jones indeksen og Nasdaq Composite er nær all-time high, godt hjulpet av positive vaksinenyheter inneværende måned. 

Nasdag indeksen er for øvrig opp hele 32,1 prosent i år, godt hjulpet av en håndfull teknologigiganter som ifølge analytiker i Nordnet, Roger Berntsen, har profitert betydelig på at folk tilbringer mye tid hjemme på grunn av Covid-19. 

«Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google, de såkalte FAANG-aksjene er ikke bare årets vinnere; opp mellom 30 og 70 prosent, men også tiårets vinnere», skriver  Berntsen i en oppdatering mandag.

Børsen i Japan holdt stengt i natt, men i resten av Asia var stemningen relativt god. I Hong-Kong derimot, gikk det litt tråere etter meldinger om ny smitteoppblomstring. 

«Den vanskelige smittesituasjon spesielt i USA og Europa, er det som opptar investorene også i Asia, men den ferske handelsavtalene mellom 15 land i regionen, inkludert Kina, preger nyhetsbildet positivt», skriver analytikeren.

Han venter oppgang fra start på Oslo Børs mandag.

Oljeprisen

Oljeprisen har igjen brutt over 45 dollar pr. fat, tett på det høyeste nivået etter at pandemien brøt ut i mars. Før utbruddet stod oljeprisen i 50 dollar, ca. 10 prosent høyere en dagens nivå. 

Berntsen peker på at aktørene i oljemarkedet håper og tror at OPEC+ landene, som møtes til nytt toppmøte i slutten av måneden, vil forlenge kuttavtalen på 7,7 millioner fat. 

«Gjeldende avtale skal i utgangspunktet reduseres med to millioner fat fra og med årsskiftet, men kan nå komme til å forlenges godt ut i 2021 i påvente av storstilt utrulling av Covid-19 vaksiner», skriver analytikeren.

Høyere oljepris vil med stor sannsynlighet gi lavere dollarkurs, og vica versa, da råvaren handles i dollar, tror Berntsen.

roger berntsen
nordnet
aksjer
Nyheter
Børs