<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ultimovacs stiger på børs etter melding om lovende testresultater fra sin «kreftvaksine»

Ultimovacs melder torsdag at 50 prosent av pasientene som er behandlet med selskapets kreftvaksine har overlevd etter fem år.

    Publisert 10. des. 2020 kl. 09.44
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 191 ord
    Avdeling for kreftbehandling på Radiumhospitalet i Oslo på laboratoriet hvor prøver fra pasienter med bl.a. lungekreft og brystkreft (bildet) blir tatt hånd om. Bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: Lise Åserud/NTB

    Det børsnoterte kreftmedisinselskapet Ultimovacs stiger omtrent fire prosent på Oslo Børs etter en melding om lovende resultater fra sin femårige studie på sin universelle kreftvaksine «UV1».

    Selskapet skriver i en melding torsdag morgen at kreftvaksinen er testet i kombinasjon med sjekkpunkthemmeren ipilimumab i pasienter med alvorlig føflekkreft med spredning, såkalt metastatisk malignt melanom. 

    Ifølge selskapet er dette den tredje fase én-studien med positive signaler om at UV1 kan bidra til langvarig overlevelse i alvorlig syke kreftpasienter. Etter fem år har 50 prosent av de alvorlig syke overlevd, opplyses det. Til sammenligning var overlevelsesraten også 50 prosent etter fire år - som viser at ingen har falt fra.

    Det skal også foreligge få eller ingen bivirkninger fra «vaksinen».

    Studien er en fase én-studie på Radiumhospitalet som tar for seg 12 alvorlig syke pasienter, opplyses det. Selskapet har også to andre fase én-studier på effekten av kreftvaksinen på lungekreft og prostatakreft.

    Ultimovacs melder også at det er i gang med tre større fase II studier av kreftvaksinen i kombinasjon med andre typer immunterapi. Der det i fase én ble testet på 12 pasienter, skal over 400 pasienter rekrutteres i disse studiene.