Nordnet-analytiker: Dette venter investorene på nå

KJØLIG STEMNING: Forholdet mellom USA og Kina kan tenkes å forbli relativt kjølig, selv etter at Donald Trump er borte, mener Nordnet-analytiker, Roger Berntsen. Foto: Ivan Kverme
Børs

De amerikanske børsene holdt stengt mandag, pga. Martin Luther King Jr Day, mens stemningen på de asiatiske børsene var god tirsdag, spesielt i Japan, Hong Kong og Sør Korea. 

Koreanske Hyundai Motors, som har steget betydelig i kjølvannet av rykter om samarbeid med Apple, endte opp nye seks prosent i natt.

«Investorene i regionen venter også på at Joe Biden skal overta etter Donald Trump. Mange håper og tror at de geopolitiske spenningene mellom USA og mange av deres handelspartnere, vil reduseres de neste årene», skriver Nordnet-analytiker Roger Berntsen i morgenrapporten.

Samtidig peker Berntsen på at forholdet mellom USA og Kina kan tenkes å forbli relativt kjølig selv etter at Trump er borte.

Analytikeren tror Oslo Børs åpner opp 0,5 prosent, eller innenfor intervallet [0,3, 0,7] prosent tirsdag.

Oljeprisen – på stedet hvil

Oljeprisen har stått på stedet hvil det siste halve døgnet, og dermed er det ingen drahjelp å få tirsdag, i alle fall ikke for Oslo Børs sin del, som er en av de mest oljeavhengige børsene i verden.

Berntsen peker på at smittesituasjonen rundt om i verden, både i USA, Europa og Asia, har blitt verre den senere tid, noe som har bidratt til redusert oljeetterspørsel i perioden.

«Når det er sagt, takket være ytterligere tilbudsbegrensninger, hovedsakelig fra Saudi Arabia (en millioner fat de i februar og mars), har oljeprisen holdt seg relativ sterk den senere tid», skriver Nordnet-analytikeren.

Det er for øvrig ventet at etterspørselsimpulsene vil ta seg opp i takt med utrullingen av Covid-19 vaksinene i 2021.