Nordnet-analytiker: Gikk på enorme tap på få dager

Hvorvidt volatiliteten fortsetter, gjenstår å se.

Roger Berntsen. Foto: Iván Kverme Foto: Iván Kverme
Børs

Årets første måned er unnagjort, dog med børsfall for Dow Jones-indeksen, samt S&P 500. Nasdaq-indeksen endte forøvrig opp 1,4 prosent. De første ukene i januar var meget gode, dog ikke den siste, påpeker analytiker i Nordnet, Roger Berntsen i  en oppdatering.

Spinnvill trading

Spinnvill trading i en rekke Small-Cap aksjer, deriblant videospill-kjeden GameStop og AMC Entertainment, gjorde ifølge Berntsen at flere store hedgefond gikk på enorme tap på få dager, noe som igjen trigget globalt børsfall.

«Hvorvidt denne volatiliteten fortsetter, gjenstår å se», skriver analytikeren.

Sinte brukere på nettforumet Reddit.com har sendt GameStop til himmels. Som følge av kraftig kursoppgang i aksjen, sitter hedgefondene igjen med milliardtap.

Bobleterritorium

GameStop-rallyet er ifølge eksperter et tegn på at markedet er i bobleterritorium.

– Jeg tror vi har hatt en boble i lengre tid. Dette er bare toppen av isfjellet. Når markedet kommer ut av kontroll som dette, er det et tegn på at du bør være urolig, uttalte Richard Fisher, tidligere sjef i Dallas Federal Reserve, til CNN.

GameStop-aksjen har klatret 1.550 prosent hittil i år, og 7.500 prosent siste 12 måneder.