Noreco øker lånekapasiteten med 200 mill. dollar

Noreco har forlenget og økt lånefasiliteten med to år og 1,73 milliarder kroner.

ØKT LÅNEKAPASITET: Noreco har økt lånekapasiteten med 1,725 milliarder kroner. Foto: Noreco
Børs

Noreco kunngjorde tirsdag kveld at lånefasiliteten deres er forlenget, økt og vil gi selskapet betraktelig mer likviditet. Garantiavtalen er gjort med fem banker for en reservebaseutlånsfasilitet (RBL) på 1,1 milliarder dollar, tilsvarende 9,5 milliarder kroner.

Økningen på lånefasiliteten er på 200 millioner dollar og forlengelsen er på to år. Den forbedrede lånefasiliteten vil være knyttet til fremtidige ESG-mål relatert til utslippsreduksjon og fornybare energikilder. 

Lånefasiliteten garanteres av BNP Paribas, Deutsche Bank, ING Bank, Lloyds Bank og Natixis.

Avtalen vil gi selskapet en sterkere økonomisk posisjon nå som det utvikler Tyra Redevelopment-prosjektet. Amortiseringen på lånet vil starte andre halvdel av 2024, heter det i pressemeldingen.

«Jeg er glad for å kunngjøre at vi nå har landet en garantert avtale om å øke og utvide RBL-fasiliteten vår, slik at selskapet har en solid finansiell plattform med god likviditet, sterk kapitalstruktur og forbedret kommersiell fleksibilitet», sa Euan Shirlaw, finansdirektør i Noreco.

«Vi fortsetter å dra nytte av en sterkt støttende RBL-bankkonsern, og dagens kunngjøring illustrerer det langsiktige verdiforslaget for Norecos deltakelse i Danish Underground Consortium ("DUC")», fortsatte han.

Les pressemeldingen her.