Jeff Bezos går av som toppsjef

Jeff Bezos gir seg som toppsjef i Amazon etter at selskapet leverte rekordhøy inntjening og nådde milepælen på mer enn 100 milliarder dollar i omsetning på ett kvartal.

03.02.2021
Børs

Etter bjellen ringte på New York-børsene leverte Amazon sin høyeste inntjening noensinne på 125,56 milliarder dollar for 4. kvartal 2020, og gikk med det forbi det symbolske 100-milliarder-nivået for første gang.

Resultat pr. aksje var 14,09 dollar mot konsenus' estimater på 7,23 dollar, hvilket nesten er det dobbelte. Selskapets inntekter var 6 milliarder dollar mer enn estimert.

Amazon-aksjen falt 0,44 prosent i etterhandelen.

Jeff Bezos går av som toppsjef

Bezos kunngjorde sin beslutning om å trekke seg i et at til de ansatte, og understreket at han vil fokusere på nye produkter og tidlige initiativer i sin nye rolle.

Bezos vil fremdeles overvåke Amazons beslutninger fra en styrelederrolle som han tiltrer i etter Andy Jassy tar over topplederstolen. Jassy begynte i Amazon i 1997 og har ledet Amazons sky-team for webtjenester siden oppstarten.

«Jeg er glad for å kunngjøre at jeg i 3. kvartal tiltrer som styreleder i Amazon og Andy Jassy vil bli adm. direktør. Andy kjenner selskapet godt, og han vært der nesten like lenge som meg. Han vil være en fantastisk leder», skrev Bezos i et brev til de ansatte.

«Når du ser på våre økonomiske resultater, er det du ser de langsiktige samlede resultatene av oppfinnelsen. Akkurat nå anser jeg Amazon som på sitt mest oppfinnsomme noensinne, noe som gjør det til et optimalt tidspunkt for denne overgangen», står det videre i brevet. 

Bezos grunnla Amazon i 1994 og har siden den gang utviklet selskapet fra en internettbokhandel til en enorm nettforhandler som selger og leverer alle slags produkter verden over.

Under Bezos ledelse har selskapets markedsverdi utviklet seg til å bli svimlende 1,6 trillioner dollar.