SoftOx Solutions og FFI inngår intensjonsavtale

Partene arbeider ønsker å signere en tre- til femårig samarbeidsavtale innen 1.april.

Børs

SoftOx Solutions og Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI) inngår intensjonsavtale, ifølge en melding.

Avtalen er signert med ønske om å tilpasse de sivile produktene selskapet utvikler til anvendelse for militære formål.

SoftOx Solutions leverer i dag hånd- og overflatedesinfeksjons produkter uten alkohol som har andre og unike egenskaper enn dagens produkter i markedet. Selskapet arbeider også med utvikling av et sårskyllprodukt, et produkt som fjerner infeksjoner i sår og et produkt for behandling av virusinfeksjoner i luftveiene. 

Partene arbeider nå med mål om å signere en tre- til femårig samarbeidsavtale innen 1.april 2021. 

Dersom forsknings -og utviklingssamarbeidet (FoU) signeres i april, skal partene sammen gjennomføre grunnleggende forskning, testing og eksperimentering av SoftOx produktene for å identifisere de ulike produktenes effekt på Forsvarets operative evne. 

– Vi ønsker at samarbeidet skal bidra til å bedre tilgjengeligheten for operativt personell i øvelser og operasjoner og sikre best mulig forebygging og behandling av sår og infeksjonsskader som oppstår i Forsvarets virksomhet, sier adm. dir. Geir Almås i SoftOx Solutions.