Norwegian lanserer restruktureringsplan

Her er planen for den finansielle restruktureringen av Norwegian.

PLAN: Konsernsjef Jacob Schram i Norwegian har lagt frem plan for restrukturering. Foto: Iván Kverme
Børs

Planen for den finansielle restruktureringen av Norwegian er i dag lagt frem for selskapets kreditorer og aksjonærer. 

– Nå er vi kommet frem til en plan som rekonstruktørene i Irland og Norge mener er en god løsning for selskapets kreditorer og eiere. Vi ser på dette som en viktig milepæl i prosessen med å sikre fremtiden for Norwegian, sier Jacob Schram, konsernsjef i Norwegian.

Selskapet har nå en endelig plan som skal godkjennes av kreditorene, hvor tilbudet er å utbetale fem prosent av kravene til kreditorer som ikke ønsker å tegne seg i emisjonen. Dette kravet kan igjen konverteres til aksjer, hvor disse kan kontrollere drøye 25 prosent av Nye Norwegian.

Lite til dagens aksjonærer

DNB Markets er hyret inn av Norwegian for å dra i land emisjonen på 3 milliarder kroner. De nye investorene vil eie rundt 70 prosent, mens dagens aksjonærer kun vil sitte igjen med 4,6 prosent av aksjekapitalen, skriver selskapet i børsmeldingen.

Norwegians håp er at den irske retten tar stilling til planen innen de neste ukene. Etter godkjennelse der, skal planen behandles i den norske rekonstruksjonen 

– Dersom alt går som vi ønsker, vil vi kunne gjennomføre kapitalinnhentingen i løpet av mai, sier Geir Karlsen, finansdirektør i Norwegian.¨

Refusjonsnekt

Norwegian har søkt å finne gode løsninger for en liten andel kunder som ikke har fått refusjon fra tiden før den irske rekonstruksjonsprosessen ble igangsatt, den 18. november 2020.

«Til tross for diskusjoner med både den irske Examiner og den norske rekonstruktøren, har det dessverre vist seg umulig å refundere gjenstående kundekrav fullt ut på grunn av grunnleggende prinsipper i slike rekonstruksjonsprosesser», skriver selskapet i en pressemelding.

– Fra selskapets side har vi ønsket å refundere de siste kundene fullstendig, og vi beklager at det ikke blir mulig, sier Geir Karlsen.