<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storebrand-forvaltere: Vi har valgt å ta noe gevinst – dette anbefaler de investorene nå

Porteføljeforvalter Olav Chen og investeringsdirektør Dagfin Norum i Storebrand Asset Management går fra en overvekt til en normalvekt i globale og svenske aksjer.

Publisert 8. apr. 2021
Oppdatert 8. apr. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 319 ord
TAR LITT GEVINST: Porteføljeforvalter Olav Chen (bildet) og investeringsdirekør Dagfin Norum i Storebrand Asset Management går fra en overvekt til en normalvekt i globale og svenske aksjer. Foto: Brian Cliff Olguin

Siden bunnen i fjor har globale aksjer i lokal valuta steget med hele 80 prosent. Med unntak av noen uker i oktober, har forvalterne i Storebrand Asset Management vært overvektet i aksjer i hele perioden. 

Nå går porteføljeforvalter Olav Chen og investeringsdirektør Dagfin Norum til en normalvekt i globale og svenske aksjer.

«Vi har valgt å ta noe gevinst på overvekten og redusert aksjeeksponeringen, og går fra en overvekt til en normalvekt i globale og svenske aksjer», skriver duoen i fersk månedsrapport.

Globale aksjer målt ved MSCI World i lokal valuta steg med fire prosent og nådde nok en ny all- time high i mars. Siden pandemiens start og bunnen i mars i fjor, har globale aksjer steget med hele 80 prosent. Med unntak av noen uker i oktober i forkant av USA-valget i fjor, har Storebrand-forvalterne vært overvektet i aksjer i hele perioden. 

«Selv om vi også tror at veksten i andre halvår blir høy og at sentralbankene holder på sin ekspansive pengepolitikk, har inflasjonsfrykten trolig ikke toppet ut og rentene kan stige mer», skriver duoen.

Overvekt i norske

Chen og Norum beholder imidlertid overvekten i Norge og EM. 

Oslo Børs steg også videre til nye all-time high-nivåer og med hele fem prosent i mars, og siden bunnen i fjor har norske aksjer også steget med nesten 70 prosent. 

Oljeprisen flatet noe ut i mars og falt, men er siden bunnen i april fjor fortsatt opp over 200 prosent. 

«I våre taktiske porteføljer har vi tiltet noe mer i retning av norske aksjer for energieksponering som følge av gjenåpningsutsikter, så vi holder på en overvekt i norske aksjer», skriver forvalterne i rapporten.

Balansert portefølje

Storebrand-forvalterne mener langsiktige investorer bør være tro mot sin valgte plasseringsstrategi og det er ikke gitt at man bør gjøre endringer basert på korttidsvarselet. 

«Vi anbefaler en balansert portefølje av ulike aktivaklasser, sektorer og geografiske regioner. Denne rapporten omhandler bare noen av de aktivaklasser som bør inngå i en balansert portefølje, heter det fra Chen og Norum.