Cathie Wood: Bitcoin-mining kan være bra for planeten

Bitcoin-mining bruker mer strøm enn hele Norge og har blitt kritisert for bruken av fossil energi. Men det kan være bra for planeten, mener Cathie Woods ARK Investment Management.

MILJØVENNLIG: Cathie Woods ARK Investment Management har kommet til konklusjonen at bitcoin-mining kan være bra for miljøet, fordi det driver investeringer i fornybare energikilder. Foto: Bloomberg
Børs

Bitcoin-mining kan være bra for planeten, selv om dette høres noe paradoksalt ut. Cathie Wood, sjef for ARK Investment Management, mener kryptomining kan drive investeringer i fornybar energi, skriver Bloomberg.

– En verden med bitcoin er en verden som, i likevekt, genererer mer strøm fra fornybare kilder, skriver ARKs forskningsteam i en post på nettstedet Medium.

ARK har med sine investeringer i alt fra Coinbase til Bitcoin et klart profittmotiv ved å grønnvaske kryptomarkedet, og synet er ikke anerkjent av alle. Citigroup uttalte nylig at Bitcoins energiforbruk har gått 66-gangeren siden 2015, og BCA Research uttalte også at miljøbekymringer kommer til å redusere bitcoins verdi over tid.