BEWI kjøper majoritetsandel i polsk selskap

Emballasjeselskapet BEWI annonserte onsdag kveld at de kjøper det polske selskapet IZOBLOK.

Publisert 28. april 2021 kl. 21.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 123 ord
BEWI: Kjøper polsk leverandør til bilindustrien. Foto: BEWi

   

BEWI annonserte onsdag at de kjøper en majoritetsandel av det polske selskapet IZOBLOK. De kjøper 54,21 prosent av aksjene, som tilsvarer 65,66 prosent av stemmerettighetene i selskapet, meldes det onsdag kveld.

IZOBLOK leverer komponenter av ekspandert polypropylen (EPP) til bilindustrien i Europa, og har en markedsandel på omtrent 20 prosent av markedet for EPP-komponenter til bilindustrien i Europa. De leverer blant annet til Volkswagen, Jaguar, BMW, Hyundai og Ford.

– IZOBLOK er et solid selskap med en sterk posisjon innen EPP-komponenter til denne industrien i Europa. Sammen blir vi den ledende leverandøren av komponenter til en bransje vi forventer vil fortsette å vokse på den andre siden av pandemien, sier Christian Bekken, administrerende direktør i BEWI.

BEWI venter at oppkjøpet sluttføres i løpet av årets andre kvartal.