<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mercell vil hente kapital til Cloudia-oppkjøp

Mercell Holding melder tirsdag at det vurderer å hente 400 millioner kroner i en rettet emisjon.

    Publisert 1. juni 2021 kl. 17.06
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 161 ord
    EMISJON: Mercell vurderer en rettet emisjon for å finansiere oppkjøpet av Cloudia. Her tidligere Schibsted-sjef for M&A Jacob Møller (t.v.) og Mercell-sjef Terje Wibe på taket av Mercells kontorer i Askekroken på Skøyen. Foto: Christian Lien/Mercell

    IT-selskapet Mercell Holding melder tirsdag at det vurderer en rettet emisjon med et proveny på 400 millioner kroner i forbindelse med oppkjøpet av Cloudia.

    Det kommer frem i en børsoppdatering fra selskapet etter stengetid på Oslo Børs tirsdag.

    I tillegg har selskapet mottatt en forhåndsforpliktelse på 500 millioner svenske kroner for et tap issue i en eksisterende obligasjon. Obligasjonen er på nåværende tidspunkt på 1,2 milliarder svenske kroner, mot rammen på to milliarder.

    Mercell har som intensjon å kjøpe Cloudia for 102,5 millioner euro på kontant- og gjeldfri basis. 89,6 millioner euro vil bli betalt i kontanter ved sluttføring, som reflekterer en netto gjeldsjustering på 2,9 millioner euro. De resterende 10 millioner euro vil bli betalt i Mercell-aksjer i løpet av 2022 basert på visse mål.

    Oppkjøpet gir Mercel en unik posisjon i source-to-contract i det finske markedet, tilgang til langsiktige forhold med tier-1-kunder, i tillegg til muligheter for kryssalg.

    ABG Sundal Collier og Pareto Securities er tilretteleggere i transaksjonen.