Dette skjer i dag – tirsdag

Foto: NTB Scanpix
Børs

Finansavisen har blant annet disse sakene:

Hockeystjernene Mats Zuccarello og Henrik Lundqvist blir både aksjonærer og ambassadører i det norske eiendomsutviklingsselskapet Ambera.

I Norge vil selskapet blande sammen generasjoner med barnefamilier og eldre mennesker. Ambisjonen er boligprosjekter med minst 800 enheter – og å ta selskapet på børs.

Det rister i grunnmuren til den 92 år gamle boligkjempen OBOS. Et gryende opprør i det medlemseide selskapet har resultert i dramatiske forslag til generalforsamlingen tirsdag.

Det skal blant annet stemmes over å oppløse OBOS og fordele verdiene likt mellom andelseierne, kaste Daniel Siraj som sjef og avvikle all virksomhet utenfor Norge.

Jacob Schram hevder det var svært overraskende at han måtte gå på dagen som Norwegian-sjef, men Norwegians styre så ingen grunn til å utsette avgjørelsen.

I markedet svirrer ryktene om at Schrams avskjed er en «klassisk manøver» fra John Fredriksen, som nå er største aksjonær i flyselskapet.

På lederplass skriver Trygve Hegnar om MDG, som starter valgkampen med å si at elbilen skal ut av byene. Elbilene skal vekk, heter det.

Det er nesten uforståelig, når Stortinget har gitt store økonomiske stimulanser og Norge er blitt en foregangsnasjon for elbiler.

Glem elbilen du har i tankene og kanskje spart penger til. MDG mener det går fint med sykkel. Så får vi se hvor fint det går i valget, skriver Hegnar.

Finanskalender:

Makro:

Norge: NAV arbeidssøkere, kl. 14.00

Sverige: Arbeidsledighet mai, kl. 09.30

USA: Redbook detaljhandel, kl. 14.55

Annet:

Solon Eiendom: Ekstraordinær generalforsamling, Oslo, kl. 10.00

Freyr: Kapitalmarkedsoppdatering med Alussa Energy, webcast, kl. 16.00

USA: API ukentlige oljelagertall, kl. 22.30

Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)