Dette skjer i dag – fredag

Her er finanskalenderen og de viktigste nyhetene fredag 25. juni.

INTEROIL: Legger fredag frem sin årsrapport. Foto: IOX
Børs

Finansavisen har blant annet disse sakene:

Kryptoselskapet Arcane Crypto med Ketil Skorstad og Morten Klein på eiersiden har falt 80 prosent siden toppen i februar.

Vertical Ventures kjøpte selskapet til 300 millioner kroner og tok det på børs i Sverige. Siden den gang har aksjen gått fra 4 øre til 72 øre på topp den 16. februar, som priset selskapet til over 6 milliarder svenske kroner.

Torsdag ble aksjen handlet til 16 øre, noe som verdsetter selskapet til 1,3 milliarder.

Mens næringsmeglere melder om overetablering i markedet for kontorfellesskap, lokker Share Spaces med tidobling av verdien ved exit.

Share Spaces leier ut 3.000 kvadratmeter fordelt på tre adresser på Majorstuen i Oslo, men dobler nå arealet med en ny leiekontrakt i KPMG-bygget ved Colosseum kino. Potensielle investorer lokkes med 10 ganger dagens verdi ved exit, et fremtidig utbytte på 40–60 prosent av ebitda og en åpning for å «selge en større andel av bedriften.»

Stian Rustad startet året med en formue på 1 milliard kroner etter enorm kursoppgang i 24SevenOffice. Men 2021 har vært et katastrofeår for suksessgründeren.

24Seven Office-aksjen sto i 57 kroner og prising på 3,9 milliarder rundt nyttår. Siden har aksjen kollapset, og nå er den i fritt fall på børsen i Stockholm for selskapet som har vokst seg store på skybaserte regnskapssystemer.

På lederplass skriver Trygve Hegnar om Dagbladet, som slår opp at Norge er «dårligst i verden» på eksport og viser til en Menon Economics-rapport.

Rapporten ser på Norges handelsunderskudd, og regner sannsynligvis uten olje og gasseksporten. Olje og gass er vår store eksportnæring, og hvert eneste år investeres det flere hundre milliarder kroner for at denne eksporten skal kunne fortsette.

Et handelsregnskap uten olje og gass er bare tull. Menons 45 økonomer kan ta seg en banan, skriver Hegnar.

Finanskalender:

Årsrapport:

Interoil Exploration and Production

Makro:

Japan: KPI Tokyo-området, kl. 01.30

ØMU: M3 pengemengde mai, kl. 10.00

USA: Privatkonsum og inflasjon (PCE) mai, kl. 14.30

USA: Michigan-indeks juni, kl. 16.00

Annet:

Finland: Helsinki-børsen stengt

Sverige: Stockholm-børsen stengt

Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)