<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forventer endelig beslutning om driftslisens etter sommeren

Behandlingen av anken mot driftskonsesjonen til Nordic Mining har blitt utsatt. Det forventes endelig avgjørelse etter sommeren.

Publisert 15. juli 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord

 

I november 2020 bekreftet Direktoratet for mineralforvaltning at ankene som ble mottatt mot driftskonsesjonen for Engebø Rutile og Garnet-prosjektet ikke ga grunnlag for å trekke tilbake eller endre avgjørelsen.  De informerte om at saken var oversendt til departementet for Nærings- og fiskeridepartementet for endelig avgjørelse av anken

Nordic Mining har tidligere kommunisert at den endelige avgjørelsen er forventet å falle på plass i første halvår av 2021. Prosessen har blitt forsinket som følge av nye prioriteringer i departementene i forbindelse med covid-19 pandemier.

Den endelige avgjørelsen er forventet å komme etter sommeren. Selskapet skriver selv at de føler seg trygge på at driftslisensen vil bli beholdt slik den ble gitt i juni 2020. 

Lisensen gir Nordic Mining rettighetene til alle mineralene i Engebø-feltet og inkluderer en fase for åpen og underjordisk gruve med mulighet for forlengelse etter 10 år.