JPMorgan har blitt bull – disse aksjene skal til værs

Onsdag rykker JPMorgan ut med nye kjøpsanbefalinger, og investeringsbanken er spesielt positiv til europeiske aksjer.

AKSJER: JPMorgan kommer onsdag med nye aksjeanbefalinger. Foto: JOHANNES EISELE
Børs

JPMorgan forventer ifølge CNBC en god utvikling i markedet resten av 2021, og har høye forventninger til inntjeningen i europeiske selskaper. 

Lavere arbeidsledighet i Europa og høy sparing er noen av faktorene som gjør banken positiv til det europeiske markedet. 

– Vi ser at konsumnivået i eurosonen er det høyeste på mange år, heter det i en kommentar. 

Kjøp disse aksjene

En av sektorene som trekkes fram, er flysektoren. Banken argumenterer for at flyselskaper er noen av de som har lidd mest i en verden der folk må holde seg hjemme som følge av en pandemi, og tror etterspørselen etter flyreiser vil bli større i takt med gjenåpning av samfunnet. 

Den spanske flyplassoperatøren Aena er også en favoritt, og blir beskrevet som den billigste flyaksjen på markedet.

Videre mener de enkelte bilselskaper vi få en opptur siste halvdel av året. De peker på at disse også vil nyte godt av et gjenåpnet samfunn, samtidig som etterspørselen er relativt konstant.

Liker øl

Ølbryggeriet Heineken, som er en av verdens største øl-produsenter, fåt også en kjøpsanbefaling av JPMorgan. De tror selskapet vil oppleve inntektsøkninger når utelivsbransjen kommer tilbake til normale tilstander, og øl-konsumet øker.

JPMorgan er også positive til reklameselskapet JCDecaux. Selskapet ble også hardt rammet av pandemien, men banken forventer nå en inntektsvekst på 60 prosent i løpet av tredje og fjerde kvartal 2021. 

– Vi ser stor oppside i JCDecaux, og mener selskapet har store muligheter nå som de fortsetter å digitalisere virksomheten, skriver JPMorgan.


Listen

JPMorgans liste med kjøpsanbefalinger består ifølge CNBC av hele 11 aksjer.

ANBEFALINGER

SelskapAnbefaling
Wizz AirKjøp
IAGKjøp
JCDecauxKjøp
ITVKjøp
WPPKjøp
RenaultKjøp
VinciKjøp
AenaKjøp
ASOSKjøp
HeinekenKjøp
WhitbreadKjøp