Dette skjer i dag - tirsdag

Her er finanskalenderen tirsdag 27. juli.

Publisert 27. juli 2021 kl. 06.16
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 412 ord
OSLO BØRS: Dette skjer i dag. Foto: NTB

Finansavisen har blant annet disse sakene tirsdag 27. juli:

  • Flyr-gründer Erik Braathen har nær seksdoblet pengene sine i hedgefondene til nå oljefondssjef Nicolai Tangen og Ole Andreas “Tigergutt” Halvorsen. Braathen investerte 24 millioner i Tangens Ako Fund Euro B3 og 38 millioner i Halvorsens Viking Global-fond. Ved utgangen av 2020 var verdiene økt til 145 og 208 millioner. I tillegg har Braathen hatt solid avkastning på Holmen Spesialfond.
  • John Fredriksens Seadrill falt mer enn 50 prosent på børs mandag etter helgens redningsplan. SEB-analytiker Kim André Uggedal mener aksjen skal falle mye mer. Han estimerer en fair verdi av egenkapitalen på 1,2 milliarder dollar etter restruktureringen. Det tilsvarer 25 øre pr. aksje for dagens aksjonærer. Mandag ble aksjen handlet til over 3 kroner. Ifølge Uggedal tilsvarer det en prising av det restrukturerte selskapet på nesten 16 milliarder dollar.
  • Kjøpesentergründer Magne Modalsli kjøpt en halvferdig hytte i Hemsedal for 4,5 millioner kroner, og brukte 6 millioner på å ferdigstille den. Nå har Borgarting lagmannsrett slått fast at han må gi hytta til eiendomsmillionær Tor Lillemoen for bare 4,5 millioner. I tillegg må han dekke Lillemoens saksomkostninger. Inkludert sine egne saksomkostninger kan Modalsli ha tapt totalt 7 millioner på hytteprosjektet.
  • På lederplass skriver Trygve Hegnar om arveavgiften. I en meningsmåling fra Sentio kommer det frem at bare 16 prosent ønsker en gjeninnføring. 68 prosent sier nei. Det fine, for den borgerlige siden, er at SV, Rødt og MDG ikke gir seg etter denne målingen. Ap og Sp sier klart nei til ny arveavgift, mens Rødt, SV og MDG vil ha. Og det alle vet: Jonas Gahr Støre får ikke flertall uten SV. Det er bare å la Rødt og SV kjøre på, skriver Hegnar.

Morgenkaffen med Finansavisen er en daglig oppdatering om toppsakene i Finansavisen fra klokken 05.00. De viktigste nyhetene på to minutter, presentert av Henning Christensen og Torgeir Kveim Sti.

Finanskalenderen 27. juli:

Regnskapsrapporter

Øvrige utenlandske

- 3M (før USA-børsene åpner)

- Alphabet

- Apple

- BP (foreløpig dato)

- General Electric (før USA-børsene åpner)

- Microsoft

- Telecom Italia

Makro

- Kina: fortjeneste i industrielle selskaper juni 3.30

- SCB: forbrukerlån juni 9.30

- SCB: handelsbalanse juni 9.30

- EMU: M3 pengemengde juni 10.00

- USA: order varige goder foreløig juni 14.30

- USA: Redbook detaljhandel, ukedata 14.55

- USA: S&P CS boligpriser mai 15.00

- USA: FHFA boligprisindeks mai 15.00

- USA: forbrukertillit juli 16.00

- USA: Richmond Fed indeks juli 16.00

Makro; annet

- Olje: API ukentlig oljelagertall 22.30

Til slutt noen nøkkeltall:

Oslo Børs steg mandag 0,5 prosent til 1.138 poeng.

En dollar kostet 8 kroner og 82 øre, mens en euro kostet 10 kroner og 42 øre.