<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nye signaler tyder på nedtrapping

I en rapport skriver Nordea Markets at FED kan ha begynt rotasjonen mot nedtrapping allerede.

    Publisert 28. juli 2021 kl. 13.46
    Oppdatert 28. juli 2021 klokken 13.51
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 220 ord
    FED: Federal Reserve-sjef Jerome Powells uttalelser under kveldens pressekonferanse vil være viktig. Foto: Susan Walsh

    TDN Direkt skriver at ifølge en Nordea-rapport er det konsensus rundt at det ikke vil kommuniseres nye beslutninger rundt kveldens mellommøte i FOMC (Federal Open Market Comitee). Allikevel kan teknisk data tyde på at sentralbanken har begynt å sikte seg mot nedtrapping.

     For øyeblikket er den effektive Federal Funds-renten på 10 basispunkter, som fortsatt er 2,5 prosent lavere enn «midtpunktet». det skrives at FED trolig ønsker å holde renten i nærheten av midtpunktet. De skriver også at FED sannsynligvis vil fortsette å kjøpe statspapirer i samme tempo som før.

    Videre skriver TDN at til tross for at rammen for verdipapirkjøp vil forbli den samme, er det tekniske endringer i FEDs portefølje som kan tyde på at sentralbanken er i gang med en tidligere nedtrappingsprosess enn ventet.

    Inflasjon og valuta

    Det blir også tydeliggjort at når det kommer til kommunikasjon rundt inflasjon vil sentralbanksjef Jerome Powell under kveldens pressekonferanse fortsette å si at den er midlertidig. Den amerikanske inflasjonen har nylig vært urovekkende høy, og den amerikanske konsumprisindeksen steg med hele 5,4 prosent  juni.

    I valutamarkedet kommenteres det at dollaren er flat mot de fleste G10 valutaene, som er de ti mest omsatte valutaene i verden. Imidlertid presiseres det at dollaren kan begynne å styrke seg dersom komiteen under kveldens møte anerkjenner den økende inflasjonen.