<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nel har tapt 11,7 millioner på tre timer

Nels aksjer i Nikola har tapt seg med 11,7 millioner på tre timer etter at Nikola-grunnlegger Trevor Milton ble tiltalt for bedrageri.

    Publisert 29. juli 2021 kl. 18.42
    Oppdatert 29. juli 2021 klokken 20.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 183 ord
    I RØDT: Det står i rødt for Nel-partner Nikola etter en tiltale mot grunnleggeren. Avbildet er Jon André Løkke. Bjørn Simonsen i høyre bildekant Foto: Iván Kverme

     

    Nel-partner Nikola stuper på børs torsdag etter at Nikolas grunnlegger, Trevor Milton, er tiltalt for bedrageri og siktet for svindel på tre punkter av føderale myndigheter.

    Allerede i september i fjor kom det anklager fra Hindenburg Research om falske påstander fra Milton. I rapporten beskrev Hindenburg Nikola som «en intrikat svindel bygget på dusinvis av løgner»

    I sine anklager oppga Hindenburg blant annet at Nikola skal ha jukset med lanseringsvideoen av sin hydrogenlastebil.

    Hydrogenselskapet Nel har i lang tid vært partner med lastebilprodusenten og hadde ved utgangen av første kvartal over 1,1 millioner aksjer i Nikola. 

    I skrivende stund har Nikola falt 9,06 prosent på torsdag. Dermed har Nels aksjer i Nikola tapt seg med rundt 11,7 millioner i verdi på tre timer.

    Nel-sjef Jon André Løkke sa tidligere torsdag til E24 at han ikke hadde noen kommentar til siktelsen, men han påpekte at Milton har vært ute av selskapet i lengre tid.

    Oljefondet er aksjonær i Nikola og har tapt rundt 170 millioner kroner så langt på Nikola-stupet.

    Flere aktører har over lengre tid spekulert i kursfall for Nel-aksjen , og Finanstilsynets shortregister viser at Nel har en short-andel på 7,05 prosent.