<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elbilnykommer til himmels

Elbilnykommeren Lucid stiger nesten 50 prosent etter at selskapet annonserte de første leveransene denne uken.

    Publisert 29. okt. 2021 kl. 20.45
    Oppdatert 29. okt. 2021 klokken 20.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 148 ord
    AKSJEKURS TIL HIMMELS: Aksjekursen steg med nesten 50 prosent torsdag denne uken. Foto: Lucid Motors

    Aksjekursen til elbilnykommeren Lucid, steg med nesten 50 prosent til 39,78 dollar, som er det høyeste nivået siden selskapet ble børsnotert tidligere i år. Oppgangen kom etter at selskapet bekreftet at leveransene av deres luksusbil «Air Dream Edition», skal begynne førstkommende lørdag.

    Selv om Lucid er en nøye overvåket aksje, er en nylig utvikling som investorer kan ha gått glipp av selskapets planer for Saudi-Arabia, som er Lucids nest største marked når det kommer til forhåndsbestillinger.

    Den 6. september avslørte den arabiske TV-nyhetskanalen Al Arabiya at autoriteter i landet hadde godkjent Lucids planer om å starte produksjon av elektriske kjøretøy i kongeriket innen 2024, skriver Nasdaq.

    Lucid har blitt omtalt som en konkurrent til Tesla av flere eksperter, med Air Sedan-modellen som flaggskip. I juli holdt selskapet en investorpresentasjon og formidlet at de forventer å produsere rundt 20.000 Lucid Air sedans i 2022, og generere mer enn 2,2 milliarder dollar i inntekter.