<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Wall Street blandet – venter på omikron-svar

Fall fra start for Nasdaq. S&P og Dow Jones stiger.

    Publisert 2. des. 2021 kl. 15.34
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 294 ord
    TORSDAG: Futures indikerer en positiv start på New York-børsen. Foto: Bloomberg Mercury

    Onsdag endte i rødt på New York-børsen, men stemningen snur torsdag.

    • S&P 500 åpner opp 0,15 prosent
    • Nasdaq faller 0,22 prosent
    • Dow Jones stiger 0,59 prosent

    Nå er det en mulighet til å posisjonere seg for en trendreversering i gjenåpnings- og råvarerelaterte aksjer, mener Marko Kolanovic i JP Morgan.

    – Rapporter tyder på at omikron er mindre dødelig enn andre virusvarianter, som for så vidt passer inn i mønsteret av virusutviklingen og kan signalisere at slutten er i sikte, sier Kolanovic ifølge Bloomberg.

    – Viruset kan skape usikkerhet i markedet, slik at det kan svinge litt, sa Bård Kittelsrud, leder for aksjehandel på internett i DNB Markets, i et intervju med Finansavisen torsdag formiddag.

    Makro

    Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 222.000 personer i forrige uke, viser statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet onsdag.

    På forhånd var antall førstegangssøkende ventet å være 240.000 personer, ifølge konsensusprognose fra Trading Economics. Det er opp fra 199.000 ved forrige måling.

    Videre slapp Federal Reserve Beige Book i går kveld, hvilket viste at den amerikanske økonomien vokste i et beskjedent til moderat tempo gjennom midten av november, mens prisøkninger og mangel på arbeidskraft var utbredt midt i en forsyningskrise.

    Amerikanske statsobligasjoner styrker seg torsdag, etter å ha svekket seg onsdag. Renten på den tiårige amerikanske statsgjelden ligger før åpning på Wall Street på 1,41 prosent.

    Boeing er opp nesten fem prosent i førhandelen etter at Kina torsdag utstedte et luftdyktighetsdirektiv på Boeing 737 MAX som medføre at flyet kan bli tatt i bruk igjen etter å ha vært parkert i nesten to og ett halvt år, ifølge Reuters.

    Apple handler derimot ned om lag tre prosent i førhandelen etter at teknologiselskapet meldte fra til sine komponentleverandører at de kan komme til å bestille færre deler enn prosjektert. Det kommer som en konsekvens av nedgang i etterspørselen etter iPhone 13, skriver Bloomberg.