<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det går mot en positiv start på New York-børsen

Futures indikerer en positiv børsåpning i USA torsdag.

Publisert 20. jan. 2022
Oppdatert 20. jan. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
TORSDAG: Det ligger an til en positiv start på New York-børsen. Foto: Bloomberg Mercury

Onsdag falt Nasdaq, Dow Jones og S&P 500 rundt én prosent. Futures indikerer at det går mot en positiv start på New York-børsen torsdag. Ifølge Business Insider ligger det at til at Dow Jones vil åpne opp 0,5 prosent, at Nasdaq vil stige 0,9 prosent og at S&P 500 starter dagen med en oppgang på 0,6 prosent.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 1,84 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 1,6 prosent til 23,15.

Roger Berntsen i Nordnet skriver i en rapport at Nasdaq offisielt er inne i en korreksjonsmodus da indeksen er ned 10 prosent fra forrige topp. 

– Investorene er helt klart litt urolige, sier Berntsen til Finansavisen. Han mener årets kursfall, spesielt blant teknologi- og vekstaksjer, er en konsekvens av stigende renter, og beskriver årets børsfall som rasjonelt.

«Markedet ser nå mot rentemøtet i Fed neste uke, og hvilke signaler de vil sende inn mot det svært viktige mars-møtet. Som kjent har markedet begynt å prise en ørliten mulighet for at Fed vil heve renten med mer enn 25 basispunkter», skriver Handelsbanken i en oppdatering.

Torsdag offentliggjøres følgende makrotall i USA:

  • Philadelphia Fed-indeksen for januar, klokken 14.30
  • Førstegangssøkende til ledighetstrygd, klokken 14.30
  • Bruktboligsalget for desember, klokken 16.00

Det var en god stemning på flere av børsene i Asia torsdag etter at den kinesiske sentralbanken senket renten, noe som førte til at både eiendom- og teknologiaksjer steg markant.