<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Musk ber finanstilsynet evaluere antall Twitter-brukere

Tesla-sjef Elon Musk ber det amerikanske finanstilsynet evaluere antall Twitter-brukere. Dermed sår han tvil om hvorvidt oppkjøpet vil gjennomføres i tråd med avtalen. 

    Publisert 17. mai 2022 kl. 19.30
    Oppdatert 18. mai 2022 klokken 11.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 152 ord
    SÅR TVIL: Elon Musk ber amerikanske skattemyndigheter undersøke antall Twitter-brukere.  foto: Ntb

    Tesla-sjef og verdens rikeste mann Elon Musk sår tvil om hvorvidt oppkjøpet av Twitter vil skje i tråd med den originale avtalen, etter at han på Twitter ber det amerikanske finanstilsynet (SEC) undersøke antall brukere på plattformen. 

    Det startet med at Musk spurte Twitter-følgerne sine følgende spørsmål: «Twitter hevder at over 95 prosent av daglige aktive brukere er ekte og unike mennesker. Har noen av dere denne erfaringen?». En av følgerne nevner at SEC burde starte en etterforskning, der Musk svarer «Hallo @SECGov, er det noen hjemme?».

    Musk og Twitter kom i forrige måned frem til en avtale om kjøp av selskapet verdt rundt 425 milliarder norske kroner. Tesla-sjefen har derimot satt avtalen på vent, mens han hevder å undersøke bots, spam og falske kontoer. 

    Med dagens aksjekurs på rundt 38 dollar pr. aksje – mot oppkjøpsprisen på 54,20 dollar pr. aksje – har investorene priset inn usikkerheten om hvorvidt kjøpsavtalen kommer til å gjennomføres.