<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

H&M holdt igjen gavekort – må tilbakebetale 350 mill.

H&M skal ha holdt tilbake gavekort til en verdi på over 175 mill. i New York. Straffen er tilbakebetaling av det dobbelte.

    Publisert 19. mai 2022 kl. 21.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 133 ord
    MÅ TILBAKEBETALE: Hennes & Mauritz har siden 2008 holdt tilbake ubrukte gavekort. Foto: Kaare Martin Granerud

    Den globale klesgiganten Hennes & Mauritz må tilbakebetale 36 millioner dollar – 348 millioner norske kroner etter at de ulovlig holdt tilbake ubrukte gavekort, i følge Reuters. 

    Delstaten New York mener at H&M har tilbakeholdt over 18,4 millioner dollar fra ubrukte gavekort siden 2008. Gavekortene skulle i stedet vært overført til et spesialfond med tilknytning til delstaten. 

    Nulltoleranse

    – Vi har nulltoleranse for selskaper som ikke følger loven og fyller lommene deres med penger som tilhører hardtarbeidende mennesker, sier riksadvokaten Letitia James i en uttalelse torsdag kveld, og fortsetter: 

    – Å bryte loven er verken trendy eller tolererbart. 

    Videre skal selskapet også gjentatte ganger ha løyet om de manglende overføring, og skylder nå på at det var et Ohio-basert som hadde ansvar for gavekortvirksomheten. 

    H&M har verken erkjent eller motbevist påstandene i forbindelse med avtalen om å betale penger til staten.