<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjøper smoltanlegg fra konkurrent

Icelandic Salmon utvider smoltkapasiteten ved å kjøpe de resterende aksjene i et Ice Fish Farm anlegg.

Publisert 25. mai 2022 kl. 19.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 157 ord
UTVIDER: Icelandic Salmon kjøper mer smoltkapasitet. Anders Horntvedt

   

Icelandic Salmon sitt datterselskap, Arnarlax, har signert en aksjekjøpsavtale for de resterende 50 prosent av aksjene i Ice Fish Farm sitt smoltanlegg Isthor. 

Det fremgår av en børsmelding onsdag kveld.

I transaksjonen verdsettes selskapet Isthor til omtrent EUR 32 millioner, justert for kontanter og netto gjeld. Det tilsvarer omtrent 320 millioner norske kroner. 

Bakgrunnen for kjøpet av smoltanlegget er å kunne oppnå økt smoltvekt, som legger til rette for økt MAB lisensutnyttelse samtidig som produksjonstiden i sjø og dermed biologisk risiko 

Transaksjonen vil være avhengig av godkjenning fra islandske konkurransemyndigheter og forventes å komme i løpet av tredje kvartal 2022.

Icelandic Salmon opplyser videre om ytterligere informasjon om kjøpet kommer i kvartalsrapporten for andre kvartal i august 2022.

Uendrede vekstplaner

På den andre siden skriver Ice Fish Farm, som selger smoltanlegget,  i en børsmelding at Ice Fish Farm sine vekstplaner for smolt er uendret.

Videre sier selskaper at det vil koste der det samme å bygge mer kapasitet som prisen på anlegget de selger.