KjøpLogg inn

Disse tech-aksjene er attraktivt priset

Morgan Stanley har pekt ut to aksjer i industrien for halvledere de mener du bør satse på nå. 

Publisert 25. mai 2022 kl. 20.40
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 315 ord
ATTRAKTIV: Samsung er en av aksjene Morgan Stanley mener er attraktivt priset om dagen.  Lee Jin-man

Den siste tiden har vi observert et massivt nedsalg i teknologiaksjer. En rekke halvleder-aksjer har blitt dratt med ned i den brede nedgangen.  

Nedgangen har skapt gode muligheter for å kjøpe noen av de beste produsentene av halvledere til attraktive priser, mener Morgan Stanley i følge CNBC.

I dag er det tre, store produsenter av halvledere på verdensbasis. Det er Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), Samsung og Intel. 

På grunn av at prosessen og teknologien for produksjon av halvledere er så avansert, har alle de andre selskapene bortsett fra de overnevnte tre blitt drevet ut fra industrien, i følge Shawn Kim i Morgan Stanley. 

– Vi forventer at TSMC og Samsung vil fortsette å dominere innen produksjon av avansert halvledere de neste ti årene, sa Kim i følge CNBC.

TSMS og Samsung er de to eneste selskapene som driver støperier for produksjon av «leading-edge» halvledere. De har kunder som Apple, Qualcomm og Nvidia blant sine største kunder. 

Det forventes en salgsvekst på 22 og 14 prosent for TSMC og Samsung av Morgan Stanley i 2023, i følge CNBC.

50 prosent oppside

I TSMC er det nær 50 prosent oppside i følge beregningene Morgan Stanley gjorde i sin rapport om aksjer halvleder-industrien publisert 20.mai, skriver CNBC.

TSMC driver det største støperiet for halvledere i verden, har formidable kunder og er en nøkkelspiller for tilrettelegging av en rekke megatrender, skriver Morgan Stanley i følge CNBC.

Massiv fri kontantstrøm

Om Samsung-aksjen tror Morgan Stanley at driftsmarginer vil forbli stabile på rundt 20 prosent til 2023 og at selskapet vil genere fri kontantstrøm på rundt 30 milliarder inn i 2023, i følge CNBC. 

Samsung sin vertikale og horisontale integrasjon gir selskapet en unik «edge» og  selskapet har en mulighet til å kapre enda større markedsandeler, mener Morgan Stanley i følge CNBC.

Både aksjen til TSMC og Samsung er ned rundt 15 prosent så langt i år, men utkonkurrerer ETF-en for halvledere «iShares Semiconductor ETF» , som er ned mer enn 26 prosent så lang i år.