<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ekstremt billige aksjer mot inflasjon

Strateger har pekt ut favoritt-aksjer mot inflasjon og avtagende vekst. En type aksjer pekes på som ekstremt billige.

    Publisert 25. mai 2022 kl. 21.36
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 221 ord
    BRA MOT STAGFLASJON: En rekke strateger har listet opp aksjer som de mener vil klare seg bra under stagflasjon. (c) Demidovichphotostock | Dreamstime.com

    Verdensøkonomien preges av økende inflasjon og avtagende vekst. 

    For å få kontroll på inflasjonen, annonserte den amerikanske sentralbanken på første gang på 22 år en renteheving på hele 50 basispunkter. Det ble starten på det mange tror blir aggressive rentehevinger dette året. 

    Nå truer inflasjonen økonomisk vekst og flere advarer om stagflasjon som innebærer avtagende økonomisk vekst og økende inflasjon. 

    Aksjemarkedene i USA har ikke priset inn stagflasjon, tror banken UBS i følge CNBC.

    UBS mener at det kun er priset inn en sannsynlighet på 5 prosent for stagflasjon. I følge CNBC har UBS laget en liste med aksjer de foretrekker å satse på mot stagflasjon.

    Aksjene på listen er lite sensitive til en rekke indikatorer for stagflasjonspress og har de mest stabile marginene under dårlige økonomiske forhold, i følge CNBC.

    På listen er konsum-aksjer som Target, Walmart, Costco, Kroger, eBay og Procter & Gamble.  

    Energiaksjer som Exxon Mobil og Chevron, helseaksjer som Abbott Laboratories, Johnson & Johnson og Pfizer og Microsoft innenfor teknologi er også på listen, i følge CNBC. 

    Ekstremt billig aksjer

    Selskapet Bernstein sverger til verdiaksjer, til tross for fallende støtte for inntjeningen i en rekke verdiaksjer, i følge CNBC

    – Verdiaksjer er fortsatt ekstremt billige i forhold til historien, og gapet mellom verdsettelsen i markedet både i Europa og USA har fortsatt god mulighet til å bli enda mindre, sa Sarah McCarthy i Bernstein i følge CNBC.