<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Carnegie dobler kursmål på seismikkaksje

Ny Carnegie-analytiker på TGS anbefaler kjøp av seismikkaksjen, og dobler samtidig kursmålet.

Publisert 8. juni 2022 kl. 13.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
HEVER TIL KJØP: Erik Aspen Fosså i Carnegie anbefaler kjøp av TGS med Kristian Johansen (bildet) i spissen. Foto: Eivind Yggeseth

 

Seismikkselskapet TGS-NOPEC Geophysical Company oppgraderes til en kjøpsanbefaling av Carnegie, fra tidligere hold. Samtidig dobler investeringsbanken kursmålet fra 110 til 220 kroner. 

Denne endringen kommer i sammenheng med et bytte av analytiker hos Carnegie. Erik Aspen Fosså mener fortsatt at oljeindustrien opplever en høy grad av underinvestering.

– Med dagens oljepriser er det mange prosjekter med positive nåverdier som enda ikke har blitt påbegynt, og vi forventer økt aktivitet i fremtiden, sier analytikeren til Finansavisen.

Mens ledelsen i økende grad var optimistisk i presentasjonen for fjerde kvartal, var de litt mer forsiktig i førstekvartalsoppdateringen, etter Carnegies syn.

Fosså peker på at TGS holdt sin 2022-veiledning for multiklientinvesteringene uendret på 200 millioner dollar, og han tror selskapet kunne ha økt dette til om lag 220 millioner dollar, gitt økningen i aktiviteten.

Aksjen, som hittil i år har steget 104,01 prosent på Oslo Børs, handles onsdag til 171,10 kroner.