KjøpLogg inn

Investerer i norsk energiselskap

Svensk oppkjøpsfond kjøper minoritetspost i det norske heldigitale strømselskapet Tibber.

Publisert 21. juni 2022 kl. 11.17
Oppdatert 21. juni 2022 klokken 13.59
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 287 ord
SMARTERE STRØM: Edgeir Vårdal Aksnes, adm. direktør i Tibber. Tibber

Det svenske oppkjøpsfondet Altor Fund V har kjøpt en minoritetspost i det norske heldigitale strømselskapet Tibber, ifølge en pressemelding.

Investeringen er gjort gjennom oppkjøp fra eksisterende aksjonærer.

«Tibber er et unikt og raskt voksende selskap innen det forbrukeraktiverte grønne omstillingsområdet. Vi er utrolig imponert over posisjonen og plattformen gründerne har skapt og er overbevist om at Tibber vil spille en stadig viktigere rolle i å tilby fornybar energi og smarte løsninger for husholdninger over hele Europa», sier Herman Korsgaard, direktør i Altor.

Størrelsen på investeringen kommer ikke frem i meldingen.

Store ambisjoner

Selskapet hentet tidligere i år over 900 millioner i vekstkapital, der blant annet Summa Equity gikk inn som storaksjonær.

– Ved å gå på børs ville vi skapt helt andre forventninger, og vi har i stedet valgt å jobbe med profesjonelle investorer. Vår analyse er at det ikke bare er kapital, men også kompetanse er avgjørende, sa Tibber-sjefen til DN.

Selskapet er i dag etablert i Norge, Sverige og Tyskland med over 400.000 kunder, og selskapet er også i gang med å etablere seg i Nederland.

Målet er å ekspandere ytterligere i Europa.

– Tibbers tjeneste bidrar til å nå flere av FNs bærekraftsmål. Det gjelder å gi bærekraftig energi til alle, å muliggjøre ansvarlig forbruk og produksjon, og å bekjempe klimaendringene og deres konsekvenser, ifølge Tim He fra Summa Equity.

Om Tibber

  • Tibber er en digital energileverandør grunnlagt i 2016 av norske Edgeir Vårdal Aksnes og svensken Daniel Lindén.
  • Tibber-appen erstatter tradisjonelle verktøy med en digital energiavtale og teknologi for smartere energiforbruk.
  • Tibbers visjon er å gjøre bærekraftig energiforbruk enkelt og rimelig for alle husholdninger, og deres oppgave er å redusere energiforbruket i boliger for europeiske husholdninger med 20 %.
  • Selskapet har i dag over 400.000 kunder.