<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nobels fredspris auksjonert bort for 1 milliard

Donerer pengene til Ukrainske barn på flukt.

Publisert 21. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 119 ord
AUKSJONERT FOR 1 MILLIARD: Dmitrij Muratov ville samle inn penger til ukrainske barneflyktninger. Foto: Alexander Zemlianichenko

Den russiske journalisten Dmitry Muratov auksjonerer bort sin nobels fredspris-medalje for å donerer pengene til Ukrainske barneflyktninger. Det vinnende budet endte på hele 100 millioner sveitsiske franc – drøyt 1 milliard norske kroner.

Journalisten mottok fredsprisen i 2021 for sin kamp for den frie presse og ytringsfrihet i Russland. Han var med på å grunnlegge den uavhengige russiske avisen Novaya Gazeta og var sjefredaktør da den ble lagt ned i mars.

«Jeg håpet at det skulle bli en enorm mengde solidaritet, men jeg hadde ikke forventet at det skulle være så stort», sier Muratov.

Knuser gammel rekord

Den tidligere rekorden fra 2014, var da James Watson, hvis medoppdagelse av DNA-strukturen ga ham en nobelpris i 1962, solgte sin medalje for 47 millioner norske kroner.