<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storbank: – Disse aksjene bør du kjøpe nå

I en fersk oppdatering gir Goldman Sachs sin portefølje med aksjer de mener man burde kjøpe nå.

    Publisert 27. juni 2022 kl. 11.18
    Oppdatert 27. juni 2022 klokken 11.25
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 251 ord
    AKSJEANBEFALING: Goldman Sachs har komet ut med en ny anbefalingsportefølje. Photographer: Nina Westervelt/Bloomberg

    Sannsynligheten for resesjon fortsetter å øke, og den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs mener at investorer nå burde se etter solide aksjer med en god veksthistorie.

    Visepresident i Goldman Sachs Deep Mehta skriver mandag til CNBC at banken ser etter selskaper som over tid har kunnet vise til økt inntjening og overskudd hvert kvartal, og der bankens analytikere estimerer positiv vekst i fremtiden.

    – Samtidig som det kan være flere måter å definere kvalitet på, tror vi at en historikk med økt topp- og bunnlinje er en viktig indikator, skriver Mehta. 

    Tro på store selskaper

    I porteføljen inngår flere store selskaper, deriblant teknologigiganten Microsoft.

    – Microsoft er et av selskapene som kontinuerlig øker inntjeningen i teknologisektoren, og selskapets posisjon i alle ledd av verdikjeden setter selskapet i en god posisjon til å utnytte langsiktige trender, skriver banken. 

    Microsoft har har falt i takt med markedet det siste året, og er ned mer enn 20 prosent så langt i år. Aksjen har også en kjøpsanbefaling fra om lag 95 prosent av Wall Street-analytikere. 

    Har tro på Pepsi

    Drikkeprodusenten Pepsi er også inkludert i porteføljen, og Goldman Sachs påpeker at selskapet har økt inntjeningen i 18 av de siste 20 kvartalene. 

    – Pepsi har en portefølje med sterke merkevarer, og langsiktig vekst i mulighetene i drikkemarkedet burde være nok til å opprettholde inntektsveksten, skrives det.

    Porteføljen

    I anbefalingsporteføljen som Goldman Sachs presenterer i CNBC er det inkludert seks aksjer, der alle har en historikk med inntektsvekst.