<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

First-forvalter: –Kursstigningen i PGS skyldes shortskvis

PGS-aksjen er opp nesten 200 prosent de siste tre månedene. Martin Mølsæter i First Fondene mener kursstigningen skyldes en shortskvis, men er fortsatt bull.

Publisert 6. juli 2022
Oppdatert 6. juli 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 2 ord
Article lead
+ mer
lead
HAR TRUFFET BLINK I PGS: Martin Mølsæter, First Fondene. Foto: Eivind Yggeseth
HAR TRUFFET BLINK I PGS: Martin Mølsæter, First Fondene. Foto: Eivind Yggeseth

I etterkant av den rettede emisjonen på 800 millioner kroner i mai har aksjekursen til seismikkselskapet PGS steget nesten 200 prosent. First-forvalter Martin Mølsæter har så langt hatt en avkasting på 120 prosent på fondets PGS-aksjer, og mener kursstigningen skyldes en shortskvis. 

– Mange hadde shortet PGS i påvente av at sånne som meg kom til å selge aksjene så fort det ble mulig. Men det skjedde ikke, og det ble heller en shortskvis, sier han til E24.

Høyt belånt

PGS er den femte mest omsatte aksjen gjennom Nordnets handelsplattform så langt i juni, og har en rekke profilerte investorer på aksjonærlistnene. Sist ut er Christen Sveaas som i går dukket opp i aksjonærlistene med fire millioner aksjer til en verdi av rundt 30 millioner kroner. Likevel er investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordet bekymret, og i et intervju med Finansavisen kommer med ett råd til PGS-investorene.

– Selv om selskapet har hentet penger og markedet er i bedring, er selskapet fortsatt veldig høyt belånt og det skal ikke store endringer til i markedet før selskapet kan falle mye. Mitt tips er å være forsiktig, og vær gjerne lett på foten med å selge aksjen om den svinger ned, sier han.

Pareto-analyse

Tirsdag gjenopptok meglerhuset Pareto Securities dekning på PGS-aksjen med en kjøpsanbefaling og kursmål 12 kroner. Analytiker Bård Rosef mener oljeservice er i ferd med å bevege seg inn i en mangeårig oppgangssyklus, og at comebacket for seismikkaksjer har hengt bak resten av oljeservicebransjen.

«Det antas en stram tilbudsside og at markedet vil fortsette å favorisere selskap som eier skipene selv», skrev Rosef.

First-forvalter Mølseter sa også at han kommer til å sitte med aksjene en stund siden kapasiteten til industrien er kuttet med godt over 70 prosent de siste årene.