<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Nå er det på tide å kjøpe disse taperaksjene

Fredag rykker storbanken Wells Fargo ut med en rekke kjøpsanbefalinger.

    Publisert 29. juli 2022 kl. 20.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 191 ord
    AKSJEANBEFALINGER: Wells Fargo rykker ut med en rekke aksjeanbefalinger fredag. Bloomberg

    At amerikanske renter nå strammes inn kan gi gode kjøpsmuligheter for vekstaksjer, og noen aksjer peker seg spesielt ut, mener Wells Fargo. 

    Den amerikanske sentralbanken Fed økte onsdag styringsrenten med 75 basispoeng, som andre renteheving på rad. Dette kommer i takt med skyhøy amerikansk inflasjon. Fremover tror Wells Fargo at renten vil ligge om lag 1 prosent høyere i november. De mener dette kan føre til en rekyl for vekstaksjer som har falt mye.

    – Vi mener at vekstaksjer vil gjøre det bra i en markedssituasjon med litt lavere inflasjon og svakere økonomisk utvikling, skriver analytiker Chris Harvey i Wells Fargo ifølge CNBC.

    Liker tapere

    Flere av selskapene som banken har tro på har vært børsvinnere så langt i år. Selskaper som Meta og Netflix har falt med henholdsvis 53 og 62 prosent så langt i år, og Wells Fargo tror trenden er i ferd med å snu.

    Harvey trekker frem følgende vekstaksjer som gode kjøpskandidater:

    Harvey trekker frem av disse aksjene har jevnere og bedre inntjening og kontantstrøm liknende selskaper.

    –  Når økonomisk vekst bremser, vil investorer sannsynligvis ønske stabilitet, og vi mener at det karakteriserer aksjene i vår liste, avslutter Harvey.