<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det går mot en nervøs start på New York-børsen

Tirsdag var det mange investorer som fikk seg en skikkelig kalddusj på Wall Street. Torsdag presenteres en rekke nye makrotall.

Publisert 15. sep. 2022
Oppdatert 15. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
TORSDAG: Futures indikerer en rød start på New York-børsen. Foto: Bloomberg

Futures indikerer at det går mot en rød start på New York-børsen. Ifølge MarketWatch ligger det an til at Dow Jones og S&P 500 vil falle 0,2 prosent mens Nasdaq starter dagen med en nedgang på 0,4 prosent. 

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,46 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, faller 3,8 prosent til 26,23. 

«Det ligger i kortene at den amerikanske sentralbanken vil heve styringsrenten markant i neste uke (onsdag) grunnet skuffende inflasjonstall for august. Mange hadde håpet på inflasjonstall som var vesentlig svakere enn fasiten på 8,2 prosent», skriver Roger Berntsen i en oppdatering fra Nordnet.

Ifølge Handelsbanken har markedet nå priset fullt inn en ny trippelheving fra Fed ved det kommende møtet, samtidig som det er drøye 30 prosent sannsynlighet for at renten settes opp med et helt prosentpoeng. Av gjenværende nøkkeltall før Feds beslutning mener sjeføkonom Marius Gonsholt Hov at særlig detaljomsetningstallene som publiseres i dag, samt konsumenttillitsmålingen fra University of Michigan i morgen, blir viktig å følge med på.

Torsdag publiseres følgende makrotall i USA:

  • Detaljhandelen for august, klokken 14.30
  • Importpriser for august, klokken 14.30
  • Empire manufacturing-indeksen for september, klokken 14.30
  • Philadelphia Fed-indeksen for september, klokken 14.30
  • Førstegangssøkende til ledighetstrygd, klokken 14.30
  • Industriproduksjonen i august, klokken 15.15
  • Lagre av usolgte varer i juli, klokken 16.00