<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Wall Street stiger etter tegn på en avkjølende amerikansk økonomi

Wall Street stiger tirsdag, etter at de "lange rentene" faller i USA på bakgrunn av tegn til en avkjølende amerikansk økonomi.

Publisert 25. okt. 2022
Oppdatert 25. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 206 ord
OPPGANG: Pilene peker oppover på Wall Street tirsdag. Bloomberg

Nasdaq leder an i oppgangen på Wall Streets tirsdag, som en respons på at rentene på amerikanske statsobligasjoner falt etter på flere tegn på en avkjølende amerikansk økonomi. 

Boligprisene falt kraftig i august, mens forbrukertilliten falt i oktober, på bakgrunn av en nedgang i amerikansk handelsaktivitet. Dette tyder på at den amerikanske sentralbankens aggressive pengepolitikk for å temme inflasjonen begynner å fungere.

Richmond Federal Reserve Bank-indeksen kom inn på minus 10 for oktober måned, sammenlignet med null måneden før. Den regionale sentralbankens konjunkturindikator er et vektet snitt av indeksene for fabrikkforsendelser, nye ordre og sysselsetting.

Teknologitunge Nasdaq stiger rundt 1,5 prosent, og den amerikanske 10-årige statsrenten faller 12,5 basispunkter 4.108 prosent.

Resultatrapportering for tungvekterne

Fokuset på Wall Street er imidlertid rettet mot kvartalsrapportene til tungvekterne  Microsoft og morselskapet til Google, Alphabet, som kan sees på som indikatorer på hvordan den amerikanske økonomien har respondert på den høye inflasjon og de stigende rentene.

Aksjene til Microsoft og Alphabet, som vil rapportere resultater etter handelsslutt tirsdag, stiger rundt en prosent hver. Apple og Amazon stiger også i påvente av kvartalsresultatene deres som vil bli presentert senere denne uken. 

Hittil har resultatrapporteringen i USA vært bedre enn forventet, der nesten tre fjerdedeler av de 129 selskapene i S&P 500 har levert bedre resultater enn ventet, ifølge Refinitiv.