<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sparker ansatte for å øke lønnsomheten

E-helseselskapet CSAM Health Group melder at det vil avskjedige rundt 30 ansatte for å snu bunnlinjen fra rødt til grønt.

Publisert 14. des. 2022 kl. 19.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 130 ord
SJEF: CSAM Health Group, her representert ved konsernsjef Sverre Flatby. Foto: Eivind Yggeseth

E-helseselskapet CSAM Health Group melder at det vil opprette et program for å realisere kostnadssynergier, i følge en børsmelding onsdag kveld.

CSAM har lansert et kostnadsbesparelsesprogram som innebærer reduserte personellkostnader gjennom en kombinasjon av erstatning av frivillig avgang og pensjonering, samt oppsigelser. Det forventes at mellom 25 og 35 ansatte vil bli varslet om permittering i første kvartal av 2023. 

I tillegg vil selskapet redusere bruken av eksterne konsulenter med en kostnad tilsvarende 60 millioner kroner, samt ambisjoner om en reduksjon i produksjonskostnadene tilsvarende fem prosent av samlet salg.

– Etter fem oppkjøp de siste 24 månedene, realiserer vi kostnadssynergier gjennom et kostnadsbesparelsesprogram. Dette vil gi oss den nødvendige økonomiske fleksibiliteten til å fortsette vår vekst, spesielt viktig i disse tider med makroøkonomisk usikkerhet og økt kapitalkostnad, sier konsernsjef Sverre Flatby i CSAM.