Anders Tandberg-Johansen i DNB Teknologi anbefaler Nintendo-aksjer

– Vi ser et oppsving de seneste ukene fordi de fleste sitter hjemme, sier forvalter Anders Tandberg-Johansen i DNB Teknologi. Likevel har Nintendo-aksjen falt 20 prosent i år.

SATSER DEFENSIVT: Anders Tandberg-Johansen og de andre forvalterne av DNB Teknologi liker telekom og spillaksjer om dagen. Foto: DNB

Over tid har forvalterne bak suksessfondet DNB Teknologi knust referanseindeksen og i tillegg har teknologiaksjer vært det som har gitt best avkastning de seneste årene. Kundene må være svært fornøyde. 

Men nå er det tungt også for kundene og forvalterne.  Nasdaq-indeksen er ned 25 prosent den seneste måneden, og forvaltningskapitalen i aksjefondet har stupt fra over 30 milliarder kroner ved begynnelsen av året.

Usikkerhet

Coronaviruset herjer med børsene akkurat nå, men for forvalter Anders Tandberg-Johansen betyr det bare at avkastningspotensialet på sikt blir langt bedre.

– Uavklarte situasjoner som den vi har i dag gir som regel gode kjøpsmuligheter på lang sikt. Når ting blir avklart, er det ikke lenger rabatter. Vi er fokusert på å finne underprisede selskaper relativt til markedet. De langsiktige mulighetene blir alltid større i volatile tider, sier han.

Forvalterteamet består av Tandberg-Johansen, Sverre Bergland, Erling Haugan Kise og Erling Thune. 

Folk sitter hjemme

I disse tider leter forvaltere etter selskaper som har falt i verdi sammen med alt annet, men som faktisk vil komme godt ut av krisen. 

KURSFALL: Nintendo-aksjen har falt kraftig i år. Foto: Bloomberg

– Vi liker Nintendo, Square Enix, Glu Mobile og Zynga – alle er spillselskaper. Det er fortsatt god vekst i selskapene og de er fornuftig priset. Basert på ledende indikatorer vi følger med på for disse selskapene, ser vi et oppsving de seneste ukene fordi de fleste sitter hjemme, sier han.

Nintendo-, Square Enix-, Glu Mobile-aksjene har hittil i år falt henholdsvis 20 prosent, 22 prosent og 13 prosent. Zynga-aksjen har også falt kraftig de seneste dagene, men er fortsatt i pluss for året etter en kraftig opp i januar og februar.

Satser defensivt

I tillegg til spillaksjer, er fortsatt forvalterne glade i telekom-aksjene de har nylig har vektet seg opp i.

– Vi har en stund syntes telekomsektoren har vært veldig gunstig priset. Sektoren har en stor grad av stabile inntekter og er bærebjelken i vårt digitale samfunn. Relativt til den krevende situasjonen vi står oppe i tror vi disse selskapene er minst berørt.

I fondet finner man blant andre Vodafone, Orange, T-Mobile, Deutsche Telekom og Telenor.

– Selskapene har vært hardt solgt ned på kort sikt siden de har en relativt høy gearing. Det tror ikke vi er noe problem, da disse selskapene opplever enn økning i etterspørselen i disse dager, sier Tandberg-Johansen.

Reklamefall for Google

Aksjefondet forbindes kanskje mest med Google, Facebook og de andre teknologigigantene som har sørget for at USA-børsene har gjort det langt bedre enn resten av verden de seneste årene. 

Alphabet-aksjen (Google) er ned rundt 30 prosent de seneste måneden. Facebook-aksjen er ned 33 prosent.

– Vi ser fortsatt god strukturell vekst i begge, men forventer at Google kan bli hardt rammet av reklamefall i reiselivsbransjen de neste kvartalene.

Skeptisk til Disney-aksjen

På spørsmål om hvilke aksjer forvalterne er negative til om dagen, er svaret Disney. Aksjen er ned 34 prosent den seneste måneden.

– Disney har kommet fra en drømmeverden der de har solgt innhold gjennom mange kanaler og tidsvinduer i perfeksjon. Nå begynner de å konkurrere med kundene sine og omvendt. Vi tror markedet er for positive til inntjeningen både på lang sikt, sier han og legger til:

– I det kortsiktige bildet er eksponeringen mot fornøyelsesparker og cruisefart ikke priset tilsvarende ned som tilsvarende selskaper.

Traff med pessimismen

DNB Asset Management traff bra da forvaltningshuset i slutten av februar gikk fra overvekt til undervekt i aksjer. Det betyr at DNBs aksjefond har foretrukket defensive aksjer og at rentefondene har foretrukket obligasjoner med lav risiko. 

Anbefalinger

Kjøp: Telekomaksjer

Kjøp: Nintendo

Kjøp: Square Enix

Kjøp: Glu Mobile

Kjøp: Zynga

Kjøp: Google

Kjøp: Facebook

Selg: Disney