DNB-forvalter Benedicte Kilander Bakke tror børsene skal ned igjen

– Markedet har kommet raskt tilbake etter fallet i mars og man kan spørre seg om det egentlig var for raskt, sier DNB-forvalter Benedicte Kilander Bakke.

DEFENSIVE AKSJER: Forvalter Benedicte Kilander Bakke i DNB Healthcare har levert 14 prosent avkastning i år. Foto: DNB
Børsintervju

Forvalter Benedicte Kilander Bakke i DNBs helsefond føyer seg inn i rekken av aksjestrateger, investorer og forvaltere som mistenker at de seneste ukers rekyl på børsene har vært for sterk, gitt hvor alvorlig situasjonen verdensøkonomien befinner seg i.

Den brede amerikanske S&P 500-indeksen har falt fra en topp på nær 3.400 poeng til en bunn på 2.250, men nå er indeksen kommet opp i rundt 2.800 poeng. 

Oslo Børs' hovedindeks falt fra rundt 940 til 635 poeng, og er nå i rundt 740 poeng til tross for den svært lave oljeprisen.

– Det har vært et krevende marked og jeg tror vi fortsatt kommer til å se svært volatile børser. Markedet har kommet raskt tilbake etter fallet i mars og man kan spørre seg om det egentlig var for raskt, sier hun og legger til:

– Det vil være risiko for tilbakeslag og det vil ta tid før vi vil ha en normalisert situasjon. En vaksine som blir bredt tilgjengelig vil trolig ikke være på plass før i 2021 eller 2022.

14% avkastning i år

Bakke forvalter helsefondet sammen med Eirik Hernes Larsen. Forvaltningskapitalen er ifølge Morningstar på rett i overkant av 4 milliarder kroner. Avkastningen i 2019 var på 21,3 prosent. 

NYTT FOND: Midt i finansuroen skal DNB lansere et nytt aksjefond, som blir et biotekfond. Her fra bankens hovedkontor i Bjørvika, Oslo. Foto: NTB Scanpix

Hittil i år (pr. 17. april) er avkastningen i fondet på solide 13,8 prosent. Årsaken er at legemiddelselskaper er lite konjunkturutsatte og det nærmeste man kommer en «safe haven» i aksjemarkedet. En annen viktig faktor er at norske kroner har svekket seg. Referanseindeksen til fondet har steget 2,8 prosentpoeng mer.

– Coronaviruset har ført til et økt fokus på vaksiner og behandling samtidig som fokuset på legemiddelpriser og retorikk rundt valget i USA har avtatt. Det vil bli et kontinuerlig behov for nye diagnostiske metoder, nye vaksiner og ny behandling i fremtiden. Vi vil få mer biologiske legemidler og genterapi vil få et solid fundament i behandlingen de neste tiårene, sier Bakke.

Lanserer nytt fond

DNB skal om kort tid lansere et nytt fond med navn DNB Bioteknologi, som skal investere i høyinnovasjonsselskaper innenfor disse segmentene. 

– Det er flere bioteknologiselskaper som har solide markedsposisjoner, god balanse og legemidler mot blant annet sjeldne sykdommer som står godt i dette markedet. Mindre selskaper som har et kapitalbehov og som har fått avgjørende kliniske studier satt på hold eller utsatt i 2020 ville jeg vært forsiktig med, sier hun.

Helsetips

Hennes nåværende aksjefavoritter i helsesektoren er Roche, Alexion Pharmaceuticals og Amicus Therapeutics.

– Roche er en kvalitetsaksje og har holdt seg godt til tross for turbulent marked. Det fundamentale er bra og selskapet har en meget sterk pipeline hvor vi vil få mye nyheter fra fremover. Verdsettelsen fremstår fortsatt som grei, sier Bakke.

Hun påpeker at Roche nylig har fått godkjent en test for å påvise antistoffer for covid-19 i Europa og hvor det er kapasitet til å produsere et stort antall tester. 

– Selskapet er i en dialog med FDA for godkjenning i USA. Dette kan potensielt gi Roche en solid inntjeningsvekst i andre halvår, sier forvalteren.

Om Alexion Pharmaceuticals, som er et selskap med behandling for blant annet sjeldne autoimmune sykdommer, har ifølge henne god markedsposisjon, sterk balanse, sterk kontantstrøm og har i tillegg en attraktiv verdsettelse. 

Et mindre biotekselskap, Amicus Therapeutics, har et produkt på markedet for Fabrys sykdom, som er en sjelden genetisk sykdom. 

– Selskapet har imidlertid en svært solid pipeline med «blockbuster»-potensial og en sterk genterapiplattform. Med dagens verdsettelse får du dette mer eller mindre gratis, sier hun.

Anbefalinger

+ Roche

+ Alexion Pharmaceuticals

+ Amicus Therapeutics

børs
dnb asset management
legemiddelselskap
helsesektoren