Covid-19 sender verden til skyen

SpareBank 1-analytiker Petter Kongslie liker aksjer som drar nytte av akselerert digitalisering. Crayon, ContextVision og Nordic Semiconductor er blant favorittene.

TILTAGENDE TREND: Stadig flere selskaper flytter deler av virksomheten til nettet. Her fra et kundeservicekontor i Sør-Afrika. Foto: Bloomberg
Børsintervju

– Det sies at «covid-19 is moving the world to the cloud», forteller Petter Kongslie, som er ansvarlig for SpareBank 1s dekning av IT-aksjer.

– Den digitale transformasjonen mange selskaper gradvis skulle gjennom de neste to årene, er i noen tilfeller blitt tvunget gjennom på bare to måneder.

Norske IT-konserner som Crayon Group, ContextVision og Zalaris drar nytte av utviklingen.

Er perfekt posisjonert

– Crayon er ledende på videresalg av skytjenester og perfekt posisjonert i verdens hurtig voksende programvare- og tjenestemarked, sier Kongslie.

Han påpeker at de seneste kvartalsrapportene fra Atea, IBM, Microsoft, Computacenter og KnowIT har vist sterk vekst på disse områdene.

SpareBank 1s kursmål for Crayon er 70 kroner, mens tallet for ContextVision er 350 kroner.

– Sistnevnte er et fantastisk spennende og gjeldfritt programvareselskap i segmentet medisinsk teknologi, med sterk vekst og EBIT-marginer på over 40 prosent, forklarer Kongslie.

– ContextVision står dessuten på terskelen til å høste fra sine investeringer i digital patologi, og vi tror en strøm av gode nyheter vil løfte aksjekursen.

DEKKER IT-AKSJER: SpareBank 1-analytikeren Petter Kongslie. Foto: Olav Gram Degnes
Crayon er perfekt posisjonert i verdens hurtig voksende programvare- og tjenestemarked
Petter Kongslie, SpareBank 1 Markets

En doblingskandidat

Et tredje selskap, Zalaris, leverer HR- og lønnstjenester.

Veksten og lønnsomheten har vært sterk i nesten to tiår, og i tillegg stammer en høy andel av inntektene fra lange kontrakter og lojale kunder.

– Den seneste tiden har marginene imidlertid falt, som følge av to oppkjøp med skuffende integrering, tilføyer Kongslie.

– Nå er grep tatt, og tidlige tegn tyder på at lønnsomheten henter seg inn. Dersom denne trenden fortsetter, er aksjen en doblingskandidat.

For lave forventninger

For Nordic Semiconductor ligger kursmålet på 110 kroner, rundt 20 kroner over dagens nivå.

Kongslie mener både analytikernes og ledelsens prognoser er for lave og venter et positivt resultatvarsel i forkant av rapporteringen for tredje kvartal.

– På lengre sikt burde selskapet fortsette å levere lønnsom vekst innenfor Bluetooth LE, med sin markedsandel på over 40 prosent, samtidig som de skal høste fra 120 millioner dollar i Internet-of-Things-investeringer, kommenterer han.

Til slutt nevner Kongslie Kahoot!, som tjener på at covid-19 har økt skoler, hjem og bedrifters behov for nettbaserte utdanningsløsninger. Selskapet har over mange år bygget plattform, brukermasse og merkenavn og drar nå nytte av dette.

– Det er ganske imponerende at Kahoot! leverte en fri kontantstrømsmargin på 40 prosent i et kvartal hvor topplinjen vokste med 317 prosent fra året før, erklærer Kongslie.

Anbefalinger

+ Crayon Group

+ ContextVision

+ Zalaris

+ Nordic Semiconductor

+ Kahoot!

– Selskaper som ennå ikke har et produkt, i et marked som foreløpig ikke finnes

– Selskapet som aldri har levert eller har utsikter til å levere lønnsom vekst over tid

børsintervju
sparebank 1
sparebank 1 markets
covid-19
coronavirus
digitalisering
skylagring
kahoot
Crayon
contextvision
zalaris
nordic semiconductor
Nyheter
Børs
Børsintervju