Saxo-strateg ser lysere på fremtiden

Strategen Peter Garnry tror finans- og pengepolitisk stimulans vil heve selskapenes inntjening og børsverdi. Han unngår imidlertid olje- og gassaksjer.

I MEDVIND: Fra en halvlederfabrikk i Japan. Sektoren er blant aksjestrateg Peter Garnrys favoritter. Foto: Bloomberg
Børsintervju

Aksjestrateg Peter Garnry i danske Saxo Bank er blitt langt mer optimistisk i den seneste måneden.

I midten av juli advarte han at resultatsesongen lå an til å bli den verste siden 2011, og at «selskapenes lønnsomhet neppe vil være tilbake til nivået før Covid-19 før om flere år».

Den første antagelsen var korrekt: Etter at to tredeler av S&P 500-selskapene hadde lagt frem sine tall, var den gjennomsnittlige inntjeningen per aksje ned med 36 prosent fra andre kvartal 2019. 

Fallet er det største siden kriseåret 2008, men var åtte prosentpoeng mindre enn analytikernes konsensusestimat. De positive overraskelsene har i de seneste ukene bidratt til å løfte USA-børsene.

Gir klarhet og bedrer utsiktene

– Resultatsesongen har gitt en del klarhet og bedret våre utsikter for aksjemarkedet, opplyser Garnry.

– Samtidig understøttes aksjer av finanspolitisk stimulans og lave renter, idet etterspørselen øker og nåverdien av selskapenes fremtidige kontantstrømmer stiger.

Garnry tilføyer at det globale aksjemarkedet dessuten blir mer og mer dominert av teknologi- og helsetjenesteselskaper, som i mindre grad påvirkes av Covid-19.

– Dette innebærer at børsene kan fortsette å levere positiv avkastning for investorene, til tross for den globale pandemien, hevder han.

– Med mindre vi får en dramatisk økning i rentene, noe som ville kreve en grunnleggende endring i inflasjonsforventningene, er vårt syn at aksjemarkedet vil være enda høyere om tolv måneder.

VENTER POSITIV BØRSAVKASTNING: Aksjestrateg Peter Garnry i Saxo Bank. Foto: Saxo Bank
Samtidig understøttes aksjer av finanspolitisk stimulans og lave renter...
Peter Garnry, Saxo Bank

Teknologi og grønn energi

Ifølge Saxo-strategen vil en kombinasjon av inntjeningsvekst og høyere multipler drive børsene høyere, idet investorene kjøper aksjer og gull som sikring mot boblen i obligasjonsmarkedet,

– Vi liker særlig selskaper knyttet til programvare, halvledere, netthandel, grønn energi, bioteknologi, roboter og automatisering, fortsetter han.

– Investorene burde ha en ekstra høy eksponering mot disse sektorene.

Garnry har derimot lite tro på olje- og gassaksjer, samt banker og selskaper som driver med shipping, metallgruvedrift, og bilproduksjon.

Anbefalinger

Kjøp

Selskaper innenfor:

- programvare

- halvledere

- netthandel

- grønn energi

- bioteknologi

- roboter og automatisering

Unngå

Olje- og gassaksjer

Banker

Selskaper innenfor:

- metallgruvedrift

- shipping

- bilproduksjon

saxo bank
peter garnry
covid-19
børsintervju
grønn energi
olje og gass
shipping
bank
roboter
automatisering
e-helsetjenester
netthandel
bioteknologi
Nyheter
Børs
Børsintervju