– Telekomsektoren i Norden er undervurdert

DNB-analytiker Frank Maaø har oppgradert Telenor, og tror Millicom-kursen kan doble seg. Han liker også Ericsson, Nokia, Ice og Enea.

AUTOMATISERES: En Swisscom-medarbeider sjekker 5G-utstyr fra Ericsson. Foto: Bloomberg
Børsintervju

– Telekomsektoren i Norden er undervurdert, hevder Maaø. 

– I dagens faktordrevne marked blir moment, vekst, volatilitet, positive overraskelser og oppjusteringer høyt belønnet, mens egenskaper som lav verdsetting, utbytteavkastning og lønnsomhet har gitt negativ avkastning.

Analytikeren påpeker at de tre sistnevnte faktorene er typiske for nordiske telekomaksjer.

Sektoren kan imidlertid tjene på vedvarende lave renter, og i Norden ventes både operatørene og leverandørene å øke kontantstrømmen og utbyttet.

De påvirkes også mindre av coronakrisen enn mange andre bransjer.

5G gir muligheter

– Unntaket er virksomheter eksponert mot Asia og Latin-Amerika, der konsumentenes kjøpekraft er svekket, fortsetter Maaø.

– Nedsiden er likevel liten, og bunnen ble trolig passert for flere måneder siden.

Uansett venter analytikeren at teleoperatørenes topplinjevekst blir begrenset i de neste årene, mens konsolidering og 5G-relatert innovasjon skaper muligheter på mellomlang sikt.

– Samtidig blir leverandører som Ericsson og Nokia stadig mer sentrale i teleoperatørenes automatisering, tilføyer Maaø.

– En operatør som for tre år siden hadde 5.000 ansatte, vil om få år kunne drives med 500.

TELEKOMANALYTIKER: Frank Maaø i DNB Markets. Foto: DNB
Samtidig blir leverandører som Ericsson og Nokia stadig mer sentrale i teleoperatørenes automatisering
Frank Maaø, DNB Markets

Tjener på Huawei-sanksjonene

Telekomspesialisten påpeker at de nordiske leverandørene på kort sikt også tjener på USAs Huawei-sanksjoner.

– Dette er imidlertid negativt for teleoperatørene og allerede mer enn priset inn i deres aksjekurser, presiserer Maaø.

Hans favorittaksjer inkluderer Telenor, som nylig ble oppgradert til «Kjøp» og handles for omtrent samme kurs som da børsbunnen ble nådd i mars. Utbyttet er på hele 6 prosent og ligger an til å stige, ifølge Maaø, mens kursmålet er 175 kroner.

En mulig doblingskandidat

– Millicom har mye til felles med Telenor, sier Maaø videre.

– De har mange kabel-TV- og abonnementskunder i Latin-Amerika, og er nummer én eller to i alle sine markeder.

Aksjen er høyere gearet og har vært langt mer presset av Covid-19 enn Telenor, men Maaø ser for seg en mulig kursdobling over det neste året. Selv etter en slik utvikling vil prisingen være lav i forhold til meglerhusets 2021-estimater.

– Også Ericsson og Nokia har mye å gå på vekst-, lønnsomhets- og kursmessig, til tross for at 5G-standardiseringen og -utrullingen er forsinket og investeringssyklusen er godt i gang, fortsetter Maaø.

– Ericsson er ikke lenger et dårlig selskap, og Nokia har fått på plass en ny ledelse, så vi tror de seneste kvartalenes oppsving vil fortsette.

To spennende småselskaper

Blant de mindre aktørene liker Maaø Ice og Enea.

– Ice-aksjen har et stort uforløst potensial dersom konsernet kan få på plass en bærekraftig finansiering, forklarer analytikeren.

– Svenske Enea er på sin side en attraktivt priset spesialist på moderne programvare til 4G- og 5G-nett, og selskapet er verdensledende i sine nisjer.

Maaø har mindre tro på finske Elisa, til tross for at han regner selskapet som veldrevet og venter vekst i dets marked. Aksjen er priset nesten dobbelt så høyt som de fleste andre i sektoren, med en konsernverdi på 14 ganger resultatet før avskrivninger, renter og skatt (EBITDA).

For øvrig ble DNB Markets' analysegruppe for IT- og telekomaksjer nylig kåret til Nordens beste av det anerkjente finanstidsskriftet Institutional Investor.

Anbefalinger

Kjøp

Telenor

Millicom

Ericsson

Nokia

Enea

Ice

Unngå

Elisa

børsintervju
frank maaø
dnb markets
telekom
telenor
ericsson
nokia
ice
Nyheter
Børsintervju