– Vi er litt mer forsiktige nå

Toppsjef Kristian Berg i Christiania Securities venter fortsatt børsoppgang, men tar høyde for økt usikkerhet i markedet.

ENORMT KURSFALL: Christiania Securities fraråder kjøp av Norwegian-aksjen, som har tapt 97 prosent på ett år. Bildet er fra Stavanger Lufthavn. Foto: Bloomberg
Børsintervju

– Vi har et positivt markedssyn, men de seneste månedenes kraftige oppgang medfører at vi er litt mer forsiktige nå, opplyser adm. direktør Kristian Berg i Christiania Securities.

– Vi tar høyde for at markedet kan bli mer urolig.

Berg regner med at både coronavirusets spredning og den tiltagende konflikten mellom USA og Kina vil være i fokus i de kommende månedene.

– Mye av dette er imidlertid priset inn i aksjekursene, tilføyer han.

– Selv fokuserer vi på de lange markedstrendene, og børsfallet vi hadde tidligere i år var dermed først og fremst en kjøpsmulighet.

VENTER FORTSATT BØRSOPPGANG: Adm. direktør Kristian Berg i Christiania Securities. Foto: Finansavisen
Selv fokuserer vi på de lange markedstrendene
Kristian Berg, Christiania Securities

Bergs favorittsektorer

Det Oslo–baserte meglerhuset, som er kjent for sitt omfattende bruk av såkalt «teknisk analyse», anbefaler først og fremst aksjer med god likviditet.

– I vår modellportefølje, som etter omkostninger har rundt 20 prosent avkastning hittil i år, har vi akkurat tatt gevinst i aksjer som Aker og Schibsted, fortsetter toppsjefen.

– Vi har nylig gått inn i litt mer defensive aksjer.

Favorittsektorene er konsumvarer, energi og finans, og blant enkeltaksjene har Christiania Securities særlig tro på Austevoll Seafood, DNB, Equinor, Orkla og Telenor.

Sjømatskonsernet er godt likt blant mange analytikere, som følge av sin lave prising. De øvrige fire på Bergs kjøpsliste er store selskaper med relativt stabile resultater og aksjekurser.

To teknisk svake aksjer

– Derimot unngår vi helst selskaper med mye gjeld og en teknisk svak kursutvikling, forteller Berg.

I praksis inkluderer dette blant annet REC Silicon og Norwegian Air Shuttle.

Førstnevntes aksjekurs har siden midten av mars beveget seg i en sidelengs kanal, med svingninger mellom rundt 2,50 og 4,00 kroner. Selv etter en oppgang på rundt 30 prosent fra årets foreløpige bunn, utgjør det seneste årets tap over 25 prosent.

Norwegian–kursen er på sin side ned med 97 prosent siden nyttår, og lite tyder på at det blir noen snarlig rekyl, ifølge Christianias toppsjef.

Anbefalinger

Kjøp

Austevoll Seafood

DNB

Equinor

Orkla

Telenor

Unngå

REC Silicon

Norwegian Air Shuttle

equinor
telenor
aker
schibsted
austevoll seafood
dnb
orkla
rec silicon
norwegian air shuttle
børsintervju
christiania securities
kristian berg
Nyheter
Børs
Børsintervju