– Teknologisektoren er en strukturell vinner

Arctic-analytiker Henriette Trondsen finner fortsatt attraktive teknologiaksjer. Hun er særlig positiv til Kahoot, Nordic Semiconductor og Telenor.

BØRSRAKETT: Fra Kahoots notering på Merkur Market i oktober 2019. Siden har aksjen gjort firegangeren. Foto: Iván Kverme
Børsintervju

– Teknologisektoren er en strukturell vinner, og vil fortsette å være det i mange år, men med dagens prising må man være selektiv i aksjevalget, hevder analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities.

– Avkastningsforskjellen mellom vekstselskaper og stabile verdiaksjer har økt, og antallet teknologiselskaper som vil børsnoteres har steget kraftig.

Analytikeren konstaterer at covid-19 har bidratt til å heve aksjekursene for selskaper knyttet til gaming, strømming av filmer og bruk av sosiale nettverk.

Hun tror denne trenden vil avta noe, mens bruken av hjemlevering, e-læring, skyløsninger og videokonferanseutstyr burde fortsette å øke.

I Finansavisens børsintervju tidlig i juli anbefalte Trondsen Nordic Semiconductor  , Crayon Group  , Adevinta  og Kahoot  . Siden har samtlige steget kraftig, men analytikeren mener Kahoot og Nordic Semiconductor ennå er gode kjøp.

FOKUSERER PÅ TEKNOLOGISEKTOREN: Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities. Foto: Iván Kverme
Med dagens prising må man være selektiv i aksjevalget
Henriette Trondsen, Arctic Securities

Med sterk brukervekst

– Økt PR rundt Kahoots fjernundervisningsverktøy for skoler og bedrifter har bidratt til sterk brukervekst, forklarer hun.

– De har en ekstremt skalerbar modell og sitter igjen med en operasjonell kontantstrøm på 45 prosent av inntektene.

På sikt tror Trondsen selskapet kan bli en slags «YouTube for utdanning», og flere av selskapets nye prosjekter burde støtte inntektsveksten allerede i 2021.

– Et av disse er Academy, en markedsplass der lærere og partnere publiserer innhold som kan brukes av studenter, andre lærere eller bedrifter, utdyper hun.

– De bygger opp et samfunn der man kan dele pedagogisk innhold etter tema, sted eller interesse, og dette kan bli verdifullt.

Med sterk brukervekst

Også Nordic Semiconductor har hatt sterk vekst, og Trondsen mener ledelsens prognoser for fjerde kvartal er urealistisk lave, gitt selskapets sterke ordrebok.

– Dessuten er flere opsjoner ikke reflektert i dagens kurs, tilføyer hun.

– Det ryktes at Apple skal lansere en sporingsbrikke der Nordic Semiconductor kan være en potensiell leverandør, og i tillegg kommer «smarte hjem»- og «internet of things»-segmentene.

En tredje favoritt, Telenor  , er i større grad en sikring dersom usikkerheten i aksjemarkedet skulle øke. Trondsen viser til at prisingen er attraktiv i forhold til andre nordiske telekomaktører, samt at Telenor påvirkes lite av covid-19 i Norden. Hun venter dessuten en gradvis bedring i markeder som Bangladesh og Pakistan, og tror oppkjøp eller konsolidering i Asia eller Norden kan trigge kursoppgang.

Utfordrende posisjon

For øvrig opererer Trondsen med en hold-anbefaling på Ice Group  .

– De er godt posisjonert i det attraktive norske telekommarkedet, men deres finansielle posisjon er utfordrende på sikt, forklarer hun.

– For eksempel er renten på et lån fra Goldentree hele 12,2 prosent, og dette øker med to prosent årlig. Som om ikke det er nok, har Goldentree allerede saksøkt Ice for brudd på låneavtalen.

Anbefalinger

Kjøp:

Kahoot!

Nordic Semiconductor

Telenor

Europeisk telekom generelt

Hold:

Ice Group

kahoot
nordic semiconductor
crayon group holding
telenor
adevinta
ice group
telekom
covid-19
børsintervju
henriette trondsen
arctic securities
Nyheter
Børs
Børsintervju