<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mer skraping gir optimisme

Analysesjef Eirik Haavaldsen i Pareto Securities venter en bedring i shippingmarkedet, delvis som følge av økt skraping av gamle skip.

Publisert 18. jan. 2021 kl. 19.32
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 412 ord
MARKEDET BLIR BEDRE: Wallenius Wilhelmsen ventes å komme styrket ut av coronakrisen, som følge av økt skraping av bilskip. Foto: Bloomberg

Etter fjorårets svake utvikling, har de fleste shippingsegmentene fått en god start på 2021, opplyser analysesjef Eirik Haavaldsen i Pareto Securities.

– På etterspørselsiden ser vi generelt en «re-stocking» etter covid-19, hvilket har bidratt til at stort sett alt av råvarer utenom olje har skutt i været, utdyper han.

– Samtidig har høyere stålpriser økt skrapverdiene og akselerert utfasingen av gamle skip, noe som medfører at også dynamikken på tilbudssiden er interessant.

Haavaldsen tilføyer at usikkerhet rundt både miljøkrav og finansiering holder bestillingene av nye skip på et lavt nivå.

– Selv om det aldri blir som man tror i shipping, er det fristende å si at utsiktene inn i andre halvår 2021 og 2022 er ganske OK, oppsummerer han.

ANBEFALER FIRE SHIPPINGAKSJER: Analysesjef Eirik Haavaldsen i Pareto Securities. Foto: Pareto Securities

Utsiktene inn i andre halvår 2021 og 2022 er ganske OK
Eirik Haavaldsen, Pareto Securities

Satser på «litt trauste» aksjer

Paretos analysesjef har særlig tro på det han kaller «de litt traustere aksjene».

– Wallenius Wilhelmsen har gjort tregangeren siden fjorårets bunn, men kommer styrket ut av coronakrisen, som følge av at uvanlig mange bilskip er blitt skrapet, forklarer han.

– Videre er Stolt-Nielsen   lavt priset, med et marked i bedring og en ledelse som nå viser tegn til at de ønsker å synliggjøre underliggende verdier.

Haavaldsen viser til at begge selskapene fortsatt er lønnsomme og prises langt under bokført egenkapital.

Et spill på økt oljeetterspørsel

– I fjor gjorde flytende lagring at tankratene steg voldsomt, men i den seneste tiden har lavere oljeproduksjon svekket fraktvolumene, fortsetter analysesjefen.

– Utover våren bør oljeetterspørselen imidlertid komme sterkt tilbake, så dette er et utmerket tidspunkt å kjøpe tankaksjer på.

Haavaldsen venter at oppfylling av store tertiærlagre vil bidra til utviklingen, og tror Hafnia først vil tjene på dette.

– Det er ennå litt tidlig å kjøpe Frontline   , men alle bør ha denne aksjen på radaren, legger han til.

Venter bedring i første kvartal

Paretos analysegruppe liker også Flex LNG   , som snart har mottatt alle sine bestilte skip og følgelig ligger an til å levere bedre tall for første kvartal.

– Selv om man skal være klar over sesongmessige svingninger, og utviklingen i de asiatiske LNG-prisene ikke er bærekraftig, er aksjen attraktivt verdsatt, sier Haavaldsen.

– Rabatten til NAV er stor, og dessuten er inntjeningen nå fin–fin.

For øvrig opererer Pareto Securities med en hold-anbefaling på USA-listede GasLog. Haavaldsen kaller aksjen «totalt overvurdert», gitt selskapets gamle båter og høye gjeld. Han mener den blir «en fantastisk short» når LNG-prisene og fraktratene snart snur nedover.

Anbefalinger

 

Kjøp:

Wallenius Wilhelmsen

Stolt–Nielsen

Hafnia

Flex LNG

Hold:

Frontline

GasLog