– Det er noen hundre prosents oppside i denne aksjekursen

Norse-topp Stig Rognstad tror Carnival-aksjen kan gi kjempeavkastning på dagens kursnivå. Han liker også teknologigiganter som Amazon, Microsoft og Netflix.

LAVT PRISET AKSJE: Carnival-skipet «Columbus» ved havnen i London. Aksjen har enorm oppside, ifølge Norse-topp Stig Rognstad. Foto: Bloomberg
Børsintervju

Da adm. direktør Stig Rognstad i Norse Securities deltok i Finansavisens børsintervju tidlig i oktober, mente han at bærekrafts- og teknologiaksjer ville fortsette å stige på kort sikt. I tillegg var sykliske aksjer gode langsiktige kjøpsmuligheter.

Siden har fire av de fem aksjene Rognstad anbefalte – Aker   , Elkem   , Norsk Hydro   og Golden Ocean   – levert kursløft på minst 25 prosent.

Førstnevnte er den desiderte vinneren, med en oppgang på hele 81 prosent. En femte anbefalt aksje, Yara International   , har steget med 9 prosent.

Norses nye anbefalinger

Nå har Norse-toppen særlig tro på de amerikanske IT-gigantene.

– Det er sannsynligvis lønnsomt, både absolutt og relativt, å investere i Shopify, Amazon, Netflix og Microsoft, sier han.

– Dette er bransjeledere som tar markedsandeler både fordi de er gode på å utvikle produkter, verdikjeder og markedsposisjonen generelt, samt fordi de tar salg fra svake konkurrenter i vanskelig tider.

Rognstad påpeker at disse megaselskapene dessuten har svært god tilgang på billig finansiering.

Ofte betaler de lavere renter enn det mange relativt høyt ratede stater gjør.

Et risikabelt vaksine-case

– I tillegg velger jeg å satse på et risikabelt vaksine-case med meget stor oppside, nemlig Carnival Corporation, fortsetter Rognstad.

– De har cirka halvparten av cruisemarkedet og bør få en kraftig rekyl, når høye sparerater og oppdemmede kjøpebehov i 2022 og 2023 skaper sterk etterspørsel for opplevelser.

Norses adm. direktør forklarer at aksjemarkedet trolig vil prise inn en slik innhenting i de kommende månedene, selv om økningen i Carnivals inntekter ligger litt lenger frem i tid.

– Det er noen hundre prosents oppside i denne aksjekursen, hevder han.

POSISJONERT FOR INNHENTING: Adm. direktør Stig Rognstad i Norse Securities. Foto: Eivind Yggeseth
De har cirka halvparten av cruisemarkedet og bør få en kraftig rekyl...
Stig Rognstad, Norse Securities

Styrer unna Tesla-aksjen

Ifølge Rognstad er det derimot for sent å kaste seg på Tesla-bølgen.

– Jeg ville holde meg unna både denne elbilaksjen og tilsvarende usedvanlig høyt prisede aksjer, som NEL   og Quantafuel   , sier han.

– Unntaket må være, dersom en meget god kortsiktig kjøpsmulighet oppstår, og i så fall ville jeg beskytte posisjonen med en stop loss–ordre ikke langt unna kjøpsnivået.

Problemet med dagens luftige prising av mange IT- og ESG-aksjer er at kursene forutsetter vedvarende suksess og mange år med kraftig vekst, advarer Rognstad.

– Da er risikoen for fall på 50 prosent eller mer svært høy, sier han.

– Slike nedturer kan komme, selv om selskapene om mange år viser seg å være markedsverdien verdige. Det passer de fleste investorer dårlig å sitte så langsiktig i en aksje.

Anbefalinger

+ Shopify

+ Amazon

+ Netflix

+ Amazon

+ Carnival Corporation