Liker grønn vekst, industri og olje

Nordea-forvalter Audhild Asheim Aabø er forsiktig med høytflyvende hydrogenaksjer, men liker Elektroimportøren og Zaptec. Også Elkem og Aker BP er favoritter.

VEKSTMARKED: Det sterke salget av elektriske biler skaper gode muligheter for produsenter av ladestasjoner, ifølge Nordea-forvalter Audhild Asheim Aabø. Foto: Bloomberg
Børsintervju

– Prisingen av en del vekst- og «grønne» aksjer begynner å bli ganske luftig, konstaterer Audhild Asheim Aabø, som forvalter Nordea Likestillingsfond.

— Selv i disse segmentene finnes det imidlertid interessante case, om man leter.

Elektrifisering gir muligheter

Aabø styrer blant annet unna høyt prisede hydrogenselskaper. Hun påpeker at deres marked ennå er lite utviklet og at den fremtidige inntjeningsveksten følgelig er svært usikker.

Forretningsmodeller knyttet til elbiler, -busser og -ferger er derimot interessante.

– Den solide salgsveksten i dette segmentet fører med seg et stort behov for installasjon av elektrisk infrastruktur, deriblant elbilladere, sier hun.

Aabø viser til at regjeringen har pålagt borettslag å oppdatere sine elektriske anlegg, dersom noen av beboerne ønsker ladepunkter. I tillegg pålegges det å legge til rette for ladepunkter ved større oppussinger og nybygg, noe som vil bidra til fortsatt god vekst i markedet for elbilladere.

En «uforståelig billig» aksje

Resonnementet innebærer at Elektroimportøren  , som Aabø kaller «en uforståelig billig aksje,» er godt posisjonert.

Hun påpeker at aksjekursen bare er 12,5 ganger årets estimerte inntjening, tross selskapets utmerkede vekstutsikter.

Favoritt nummer to er Zaptec  , som bygger ladestasjoner for elbiler. Nordea var hjørnestensinvestor ved børsnoteringen i september, og siden har aksjekursen steget med 400 prosent.

– Aksjen er langt fra billig, men skal man først satse på en grønn vekstaksje, er dette blant de bedre casene, sier forvalteren.

– Selskapet vil sannsynligvis doble omsetningen i år, og kanskje klarer de også å doble inntjeningen igjen til neste år.

FORVALTER LIKESTILLINGSFOND: Audhild Asheim Aabø i Nordea Investment Management. Foto: Nordea
Skal man først satse på en grønn vekstaksje, er dette blant de bedre casene
Audhild Asheim Aabø, Nordea Investment Management

Tror Elkem vil overraske

Aabø påpeker at børsene nå preges av kvartalsrapporteringen.

– Elkem  er relativt billig, og selskapet kan slå forventningene for fjerde kvartal, sier hun.

– Vi venter økt aktivitet og høyere priser både for silikonmetall og ferrosilikon i 2021, og analytikernes estimater vil trolig oppjusteres på bakgrunn av denne bedringen.

Dessuten synes Aabø at Aker BP  er spennende, ettersom produsenten vil tjene på høyere oljepriser og en normalisering av oljeetterspørselen.

– Samtidig stimulerer regjeringens skattepakke til økte investeringer på norsk sokkel, legger hun til.

– Vi regner med at Aker BP vil investere mye de neste årene, noe som vil gi solid inntjeningsvekst også i tiden fremover.

Anbefalinger

Kjøp:

Elektroimportøren

Zaptec

Elkem

Aker BP

Unngå:

Høyt prisede hydrogenaksjer