– Man skal alltid være investert i TMT

Forrige ukes kursfall for teknologi-, media- og telekomaksjene skremmer ikke analytiker Petter Kongslie. Han påpeker at sektoren har gitt knallavkastning over tid.

BLANT KONGSLIES FAVORITTER: Markedet for Xploras smartklokker for barn vokser raskt.  Foto: Ivan Kverme
Børsintervju

SpareBank 1-analytiker Petter Kongslie forteller at han for tiden får spørsmål om den stigende trenden for aksjene innen teknologi, media og telekom (TMT) er over – eller hvor mye lenger det eventuelt kan vare.

– Da sier vi at vi har en slidepakke vi ofte minner våre kolleger om på morgenmøtene, blant annet inspirert av en av de beste på området i Norge, DNB-forvalteren Anders Tandberg-Johansen, sier han.

– Man skal alltid være investert i TMT, viser slidene.

«Les Trois Mousquetaires»

Kongslie påpeker at TMT-sektoren over tid bidrar med økt produktivitet og innovasjon, noe det alltid vil være kontinuerlig etterspørsel etter.

– Akkurat nå er de fem aksjene vi liker best i et litt lenger perspektiv – tenk nærmere tre år, som er det vi er mest opptatt av – Zalaris, Xplora, Contextvision, Crayon og Link Mobility, opplyser han.

– Alle er posisjonert for organisk topplinjevekst, marginbedring, simultan fri kontantstrøm-generering og multippelekspansjon.

I Kongslies gruppe kalles disse faktorene «de tre musketerer» eller «Les Trois Mousquetaires» på originalspråket. Han presiserer at novellen ironisk nok handler om ikke tre, men fire bestevenner.

         

Unngår «luftslottene»

– At selskapene er posisjonert for alle disse faktorene gir et godt utgangspunkt for å skape aksjonærverdier, fortsetter Kongslie.

Analytikeren konstaterer videre at de som ikke har et varig konkurransefortrinn eller klarer å fornye seg i TMT-sektoren blir spist opp av konkurrentene.

SpareBank 1 Markets dekker ikke en gang selskaper som ikke har et produkt og satser på et marked som ikke finnes. Slike case blir for uoversiktlige, og meglerhuset har ingen «edge» der, forklarer Kongslie.

– Da venter vi heller og ser på det, når det er mer sand i sekken, sier han.

– Ja, det blir i så fall på en høyere kurs, men risk/reward kan fortsatt være bedre.

Heroiske aksjeanalytikere

Til slutt påpeker Kongslie at Les Trois Mousquetairs befinner seg i «swashbuckler»-sjangeren og omhandler heroiske og ridderlige sverdmenn som slåss for rettferdighet.

– Vi ser på oss selv som heroiske og ridderlige aksjeanalytikere som slåss for rettferdighet i de overnevnte aksjene, spøker han.

For øvrig har SpareBank 1 Markets jobbet som rådgivere for Xplora, Crayon og Link Mobility i løpet av de seneste 12 månedene.

UNNGÅR PRODUKTLØSE SELSKAPER: Analytiker Petter Kongslie i SpareBank 1 Markets foretrekker selskaper med gode utsikter i eksisterende markeder. Foto: Eivind Yggeseth
Vi ser på oss selv som heroiske og ridderlige aksjeanalytikere...
Petter Kongslie, SpareBank1 Markets

Anbefalinger

Zalaris

Xplora Technologies

Contextvision

Crayon Group

Link Mobility