– Ting ser bra ut om dagen

Bankene ligger an til å tjene på massevaksinering, lavere utlånstap og en stigende rentekurve, ifølge Arctic-analytiker Roy Tilley.

STOR OG SOLID: Fra SpareBank 1 SR-Banks hovedkontor i Stavanger. Banken har lenge levert høy avkastning på egenkapitalen. Foto: Øyvind Knoph Askeland
Børsintervju

– Andre sektorer har fått mer oppmerksomhet de seneste månedene, men med optimisme rundt vaksineutrullingen, utsikter til lavere tap og nå også en stigende rentekurve, synes vi ting ser bra ut om dagen, sier analytiker Roy Tilley i Arctic Securities.

– Selv om Finanstilsynet følger nøye med, er det også åpnet for noe utdeling til tålmodige aksjonærer, og med styrket soliditet på de fleste er det rom for mer, når restriksjonene etter hvert løftes.

Relativt moderat prising bidrar til at Tilley anbefaler kjøp av de fleste norske bankaksjene.

LIKER SPAREBANKENE: Analytiker Roy Tilley i Arctic Securities. Foto: Brian Cliff Oguin
Selv om Finanstilsynet følger nøye med, er det også åpnet for noe utdeling til tålmodige aksjonærer...
Roy Tilley, Arctic Securities

Anbefaler sparebanker

I sparebanksegmentet er Arctic Securities særlig positiv til SpareBank 1 SR-Bank og SpareBank 1 SMN.

– Disse store og solide bankene har høy historisk egenkapitalavkastning og vil levere godt også fremover, sier Tilley.

I tillegg er lille Norwegian Finans Holding blant hans favoritter.

– For å oppnå bedre prising må de få fart på veksten igjen, selv om et solid utbytteforslag også er positivt, tilføyer analytikeren.

– Vekstutsiktene i Norden vil trolig styrke seg i takt med generelt økt aktivitet, og banken har alle forutsetninger for å lykkes med en europeisk ekspansjon mot slutten av året.

     

Vokser i sparesegmentet

Tilley holder dessuten en knapp på Storebrand, en av de få aksjene på Oslo Børs som har gjort det bra i perioder med stigende lange renter.

– Slike forhold styrker solvensmarginen og reduserer veien til utdeling av overskuddskapital, forklarer han.

– På toppen av dette har selskapet fortsatt sterk vekst i sparesegmentet og nå også en tosifret veksttakt i det meget lønnsomme forsikringssegmentet.

Til slutt trekker Tilley frem Nordea. Banken leverer igjen god vekst og ventes å kunne betale svært solide utbytter, når Den europeiske sentralbankens restriksjoner løftes. I tillegg er pris/bok-multiplen henholdsvis 15 og 30 prosent under lignende svenske banker og DNB – noe analytikeren regner som svært attraktivt, gitt utsiktene til økt egenkapitalavkastning.

 

Anbefalinger

SpareBank 1 SR-Bank

SpareBank 1 SMN

Norwegian Finans Holding

Storebrand

Nordea